Cesar: "Za vedno v spominu tista z Rusijo v Mariboru"

Twitter

Na današnji novinarski konferenci pred jutrišnjo tekmo z izbano vrsto Belorusije, sta pred sedmo silo stopila dolgoletni kapetan Boštjan Cesar in selektor Tomaž Kavčič.

Slovenska nogometna reprezentanca bo jutri v Stožicah odigrala prijateljsko tekmo z Belorusijo, na kateri se bo od reprezentance poslovil dolgoletni kapetan Boštjan Cesar.

Za nič ne bi menjal teh 15 let v reprezentanci. Ob misli, da bo to zadnji boj v državnem dresu, me pošteno stiska pri srcu,” je dejal veteran.

35-letni steber obrambe, ki je za slovensko člansko izbrano vrsto odigral sto tekem, je na novinarski konferenci razložil, zakaj končuje reprezentančno pot:

Selektor mi je na zadnjem sestanku povedal, da se je odločil, da končujem reprezentančno kariero. Moja želja je bila, da še naprej igram za Slovenijo. Sprijaznil sem se s tem, življenje gre naprej. Od torka bom zvesti navijač slovenske reprezentance, vesel sem, da sem bil 15 let del nje.”

Getty Images

 Tekma, ki mu bo najbolj ostala v spominu, je tista, ki je Sloveniji prinesla nastop na svetovnem prvenstvu 2010: “Proti Rusiji v Mariboru. Ta bo ostala v spominu za vse življenje.” Če bi branilec Chieva sam izbiral poslovilno tekmo, bi se odločil za Portugalsko. “Proti Cristianu Ronaldu nikoli nisem igral.

Na tekmi z Belorusijo, ki jo jutri gostijo ljubljanske Stožice, bo Cesar v igro vstopil le za zadnjih pet minut. Ljubljančan je sicer  s stotimi nastopi rekorder Slovenije – za izbrano vrsto je odigral kar 8479 minut.

V reprezentančnem dresu je zbral 10 zadetkov, eden izmed bolj pomembnih pa je vsekakor tisti debitantski, ko je v Celju (kvalifikacije za SP 2006 v Nemčiji) zabil za zmago proti Italijanom.