Enrique: Bilo bi logično, da želim ubiti svoje igralce

FIFA Svetovno Prvenstvo 16. Okt 20185:18 > 5:20
David Ramos, Getty Images

Po dveh zmagah na začetku Lige narodov je Španija V sevilli izgubila proti Angliji s 3:2 in tako prvič po petnajstih letih doživela poraz na domači zelenici. Selektor Španije Luis Enrique pa je po tekmi ocenil, da je njegova ekipa odigrala zares slabo tekmo.

Za Anglijo, ki je že ob polčasu vodila s 3:0, je dva zadetka dosegel Raheem Sterling, enega pa je dodal Marcus Rashford. To je bilo prvi, da je Španija v uradni tekmi na svoji zelenici prejela toliko zadetkov. Sledil je poraz in to prvi po petnajstih letih v Španiji.

“V prvem polčasu smo igrali grozno. Moramo se tega zavedati in spremeniti. Nismo uspeli vršiti pritiska, prvi zadetek pa nas je ubil,” je dejal španski selektor Luis Enrique, ki je sarkastično dodal, da je bil rezultat ob polčasu za njegove varovance “božanski”.

“Bilo bi logično, da bi želel ubiti svoje igralce, a sem se trudil, da obdržim njihovo samozavest, saj vem, da je veliko močnih ekip imelo težave v zadnjem obdobju. Jasno mi je, da moja ekipa ni potrebovala ostre kritike, da bi dobila zagon, potrebovala je, da jih nekdo hrabri. Naredili smo nekaj taktičnih sprememb in videli izboljšanje v drugem polčasu. Takrat smo pritiskali in škoda je, da nismo že prej dosegli zadetka, ker sem mnenja, da bi navijači celo sami zabili tretjega,” je dodal Enrique. 

Španija je še vedno vodilna na lestvici skupine A4 v kateri sta še Anglija in Hrvaška, a zmaga proti Angliji bi že pomenila, da bi se Španija kvalificirala v polfinale Lige narodov.