Vinicius Junior bo predstavil pozabljeni brazilski dres

Alex Caparros, Getty Images Sport

Brazilija bo danes prestavila svoje nove reprezentančne drese, v katerih bo igrala na Copa America, kot promotor pa se bo na predstavitvi dresov preizkusil mladi zvezdnik madridskega Reala Vinicius Junior.

Printscreen

Čeprav ni odigral niti ene same tekme v dresu brazilske nogometne reprezentance, bo Vinicuis Junior igralec, ki bo predstavil nov dres Brazilije, ki ga bodo reprezentantje nosili na tekmah Copa America.

Junior je dobil privolitev in dovoljenje madridskega Reala, da odpotuje v Rio de Janeiro na predstavitev dresov, saj je tako ali tako poškodovan in ni v kadru Zinedina Zidana.

Mladi igralec Reala sicer ni bil izbor brazilske nogometne zveze za promotorja dresov, je pa bil glavna želja opremljevalca Nike, ki je tudi uradni sponzor reprezentance Brazilije. 

Brazilija bo na Copa America igrala v belih dresih, ki jih niso nosili na uradnih tekmah še od poraza v finalu domačega SP-ja leta 1950, ko so izgubili proti Urugvaju.

Zatem je Brazilija začela nositi prepoznavne rumeno-modre drese, le enkrat pa so oblekli legendarne bele drese – na prijatejski tekmi, ko so obeležili 50. obletnico osvojitve svojega prvega naslova svetovnih nogometnih prvakov.