Finančnim težavam navkljub Barcelona po novega zvezdnika

La liga 30. Jul 20229:50 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Čeprav je v športni javnosti zelo jasno in razkrito dejstvo, da se nogometni klub Barcelona sooča s hudimi finančnimi težavami, pa Kataloncev to ne ustavlja, da ne bi bili zelo aktivni na poletni igralski tržnici. Kot poročajo številni španski mediji na čelu z Marco, ki se sklicujejo na poročanje francoskega časnika L'Equipe, naj bi bil naslednji v vrsti velikih želja predsednika Joana Laporte in trenerja Xavija Hernandeza kar portugalski vezist Bernardo Silva.

Po Andreasu Christensenu, Francku Kessieju, Raphinhi, Robertu Lewandowskemu in Julesu Koundeju so na Camp Nouu že v resnih pogovorih za prihod nove okrepitve. Čeprav je registracija Lewandowskega in Koundeja pod velikim vprašajem, saj mora vezist Frenkie de Jong sprejeti nižjo plačo (ali pa oditi iz kluba), se predsednik Barcelone Joan Laporta in trener članske ekipe Xavi Hernandez ne ustavljata.

V svoje vrste želita pripeljati še portugalskega zvezdnika Bernarda Silvo. A cena za enega najboljših zveznih igralcev pri angleškem prvaku Manchester Cityju bo težko nižja od 80 milijonov evrov, saj je jasno, da se bogati Angleži nikoli ne pogajajo pod ceno. Olajševalno okoliščino naj bi predstavljalo dejstvo, da si Pep Guardiola in sodelavci želijo odhoda 27-letnega Portugalca, zato naj bi ga njegov agent Jorge Mendes že ponudil tako Barceloni kot madridskemu Realu. A od obeh španskih velikanov so zanj očitno zainteresirani le v Kataloniji.

Silva bi se glede na stil igre verjetno odlično vklopil v postavo Barcelone, zelo pomembno vlogo pa naj bi pri tem odigral prav trener blaugrane Xavi. Nekdanji izvrstni vezist je s svojim pogledom na nogomet prepričal že številne nogometaše, da se iz vrst drugih klubov preselijo h katalonskemu ponosu.

Če bo do prestopa zares prišlo, pa naj bi pri Manchester Cityju že imeli pripravljeno zamenjavo. Sinjemodri se zanimajo za nakup Brazilca Lucasa Paquete iz Lyona.