Francozi kljub neuspehu podpirajo Deschampsa

Euro 2020 3. Jul 202116:08 > 18:34
getty

V Franciji še vedno premlevajo izpad njihove reprezentance v osmini finala evropskega nogometnega prvenstva. Kritik ne manjka kot tudi ne anket, s katerimi skušajo najti krivca za slabe predstave.

Čeprav v nogometu ob neuspehih krivdo običajno nosi trener, pri časniku La Parisen ugotavljajo, da v primeru njihove reprezentance to ne velja. V anketi, ki so jo opravili, so ugotovili, da selektorja Didierja Deschampsa podpira kar 80 odstotkov vprašanih.

Nekdanji francoski reprezentant, ki je pred tremi leti galske peteline popeljal do drugega naslova svetovnega prvaka, ima pogodbo sklenjeno do zaključka mundiala v Katarju leta 2022, doslej pa je Francija pod njegovim vodstvom dobila 76 tekem, jih izgubila 19 in remizirala na 22.

Kljub temu govorice o zamenjavi 52-letnika ne potihnejo. Kot poroča Marca, se za njegovega naslednika vse pogosteje omenja Zindedina Zidana, ki je po pisanju španskega časnika predsedniku Reala Madrida Florentinu Perezu večkrat izrazil željo po vodenju francoske vrste.

Končno besedo bo kljub temu imela Francoska nogometna zveza. Njen predsednik Noel Le Graet je po izpadu dejal, da se mora z Deschampsom še pogovoriti, saj cilji na evropskem prvenstvu niso bili izpolnjeni.

Komentari

Vaš komentar