Giroud: Naš cilj je naslov prvaka

Nogomet 3. Jan 202116:12
Pool via REUTERS MATTHEW CHILDS
Pool via REUTERS MATTHEW CHILDS

Olivier Giroud letos igra v odlični formi. Čeprav je zgolj na šestih tekmah v letošnji sezoni začel v prvi enajsterici je francoski reprezentant že dosegel 9 golov za Chelsea.

“Mislim, da za napadalca to ni slaba statistika. Vsi si želimo, da dosežemo gol. Za ekipo je dobro, če nas je več takih, ki smo v formi. Seveda je to za trenerja glavobol, ker bo vedno nekdo moral sedeti na klopi. V napadu imamo več različnih orožij in to bi lahko bila naša prednost v nadaljevanju sezone,” je dejal Giroud.

Chelsea je trenutno na lestvici Premier lige na šestem mestu s sedmimi točkami manj od Liverpoola in Manchester Uniteda. V zadnjih petih krogih so prišli samo do ene zmage.

“Iskreno, naš cilj je, da poizkusimo priti do naslova. Čeprav smo imeli nekaj ‘kiksov’ so razlike med klubi majhne in vse se lahko še spremeni. Liverpool je še vedno glavni favorit, a mislim, da ni tako prevladujoč kot v zadnjih dveh sezonah. Tu vidim našo priložnost,” je povedal Francoz.

Na vprašanje kaj je razlog za nekoliko slabše rezultate Liverpoola je francoski golgeter odgovoril.

“Prva je ta, da na stadionu ni navijačev in na velike stadione manjše ekipe prihajajo z veliko manjšim pritiskom. Drugi pa je ta, da je razlika med klubi v kakovosti vedno manjša. V dozdajšnjem poteku prvenstva smo videli veliko presenečenj in zagotovo jih bo še kar nekaj,” pravi Giroud.

Chelsea bo v nedeljo ob 17.30 na derbiju 17. kroga Premier lige pričakal Manchester City. V ŽIVO si boste tekmo ogledali na Sportklubu 1.

Komentari

Vaš komentar