Guardiola: Koeman je idealen trener za Barcelono

La liga 8. Jun 202110:13
Josep Guardiola bo s svojo vojsko začel braniti naslov v Londonu. FOTO: Guliverimages

Pep Guardiola, ki je Barco vodil med letoma 2018 in 2012, je zavrnil namigovanja, da bi lahko v prihodnosti znova prevzel blaugrano.

S Cityjem imam pogodbo sklenjeno še za dve leti. Zelo srečen sem v Angliji. Tu bom nadaljeval delo. Cilj je, da končno osvojimo Ligo prvakov,” je dejal Katalonec, kateremu je letos v najprestižnejšem tekmovanju znova spodrsnilo, in to na zadnji stopnički.

Uprava Barcelone se je odločila, da na klopi zadrži Ronalda Koemana, ki je v krstni sezoni slavil v kraljevem pokalu, v prvenstvu pa je Barco popeljal do zanjo skromnega 3. mesta:

Koeman je idealen trener za Barcelono. Veseli me, da tako meni tudi predsednik Joan Laporta. Minula sezona je bila težka za vse, Ronald pa si prav gotovo zasluži še eno priložnost. Verjamem, da bo v prihodnji sezoni, ko se bodo na tribune vrnili navijači, podoba Barcelone drugačna. Ponavadi je tako, da je druga sezona boljša od prve,” je dejal Katalonec, čeprav zadnje zanj ni veljalo, ko je prevzel klub iz Camp Noua.

Barcelona se je pred pričetkom nove sezone okrepile. Dva nogometaša je “ukradla” prav Manchester Cityju:

Z njima je Barca zadela v polno. Kun je odličen napadalec, ki zna zabiti. Na drugi strani ima mladi Eric Garcia veliko prostora za napredek, že zdaj pa je zelo inteligenten. Gre ze nogometaša, ki bi lahko v prihodnosti postal kapetan Barce,” meni Guardiola.

 

Komentari

Vaš komentar