Guberac odgovarja jeznim navijačem: Koper ga ni prodajal

Nogomet 12. Jul 202110:00 > 14. Jul 2021 13:48
Predsednik Ante Guberac poudarja, da Koper Maja ni ponujal drugim klubom, prišla je ponudba Celja in dogovorili so se. Foto: Uroš Skaza

Koper je konec junija oznanil vest, da njihove vrste ob plačilu odškodnine zapušča izjemno perspektivni branilec Maj Mittendorfer, kar je med navijači kanarčkov sprožilo mešane občutke. Predsednik Ante Guberac nam je postregel z nekaj podrobnosti.

Mladi, 21-letni branilec, ki ga ima pod svojem okriljem nogometni zastopnik Amir Ružnić, je v pretekli sezoni igral za Dekane, v drugi polovici sezone pa je branil vrste članske zasedbe Kopra in na koncu zanj zbral 11 nastopov, devet v državnem prvenstvu in dva v pokalu. Mladenič je deloval kot nekdo, ki bi lahko bil del prihodnosti Kopra, a na Bonifiki so se ob lepi ponudbi, govori se o 150 tisočakih evrov, ambicioznih Celjanov odločili, da ga prepustijo klubu iz kneževine.

Navijači so bili presenečeni, tudi jezni

“Govorite o pomladitvi ekip in vi najboljšega mladega igralca prodate konkurenci, bravo,” se je glasil eden izmed komentarjev, “kaj če nam odškodnina, če nima zdaj kdo igrat, spet bomo v drugi ligi,” se je nad potezo kluba hudoval drugi.

Maj Mittendorfer
Visokorasli mladi branilec, ki je igral tudi mlajše selekcije slovenske izbran vrste, se je na Obalo preselil iz ljubljanske Olimpije. Foto: FC Koper

Guberac meni, da gre za dobro kupčijo

Za komentar o prodaji talentiranega branilca smo prosili predsednika Kopra Anteja Guberca. “Gre za super fanta, zelo smo bili zadovoljni z njim, a prišla je lepa ponudba Celja, tako za nas, še bolj pa za fanta. Mi mu v tem trenutku nismo mogli ponuditi takih pogojev, ob tem pa nismo želeli nagajati, zakaj bi fantu preprečevali njegov razvoj? Poudarjam, Koper ga ni prodajal, klub je želel zapustiti sam. Prišla je ponudba, dogovorili smo tudi za nekaj odstotkov pri naslednji prodaji, tako da mislim, da smo lahko zadovoljni,” je razložil Guberac in Maju zaželel srečo.

“Maju želim, da napreduje, da se razvije v super igralca, bomo pa videli, če se je prav odločil. V Kopru bi zagotovo imel mesto v prvi enajsterici, da je material za to, je pokazal tudi na zadnjih tekmah pretekle sezone, kaj se bo zgodilo v Celju, pa bo pokazal čas,” je še sklenil predsednik in kadrovnik kanarčkov.

Komentari

Vaš komentar