Guzina ostaja nerešljiva uganka za Celjane

Nogomet 7. Maj. 202217:16
Delite:
Gedeon Guzina. Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Kalcerja Radomelj so v 34. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:0).

V Domžalah sta se merili ekipi, ki sta v pravem tekmovalnem smislu že “končali” sezono. Oboji so si zagotovili obstanek v ligi, obenem pa nimajo niti več možnosti za preboj na mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja.

Strateg mlinarjev Nermin Bašić je dejal, da so se izpraznili, potem ko so si prejšnji teden zagotovili zgodovinski obstanek v ligi, obenem pa tokrat ni mogel računati na kaznovana Luko Gučka in Matea Mužeka.

Tudi Celjani so – ob še nekaj boleznih in poškodbah – zaradi kazni pogrešali dva nogometaša, in sicer Ivana Majevskega in Davida Zeca, vendar si je trener Simon Rožman zaželel zmagovitega zaključka sezone, ki naj bi bil dober obet za prihodnjo sezono. Toda Radomljani mu niso uresničili teh želja in Celjane z zmago prehiteli na lestvici ter so zdaj sami sedmi.

Radomljani so v deseti minuti prvič izigrali celjsko obrambo, na koncu je bil sam pred vrati Gedeon Guzina, ki pa je žogo poslal v prečko, a so sodniki pri tem dosodili tudi prepovedan položaj.

FOTO: NK Radomlje

Pozneje sta obe ekipi prišli še do nekaj zaključnih strelov, ki pa so bili preslabi oziroma premalo natančni, v 42. minuti pa je pri Celjanih proti vratom z glavo sprožil Žan Medved, a je Emil Velić žogo ukrotil.

Takoj po začetku drugega dela je Gal Primc izbil žogo tik pred golovo črto po Medvedovem poskusu, malce pozneje je bil nenatančen Nene, v 54. minuti pa je Guzina povedel Radomlje v vodstvo, ko je sam stekel proti vratom Celja. Pregled posnetka je pokazal, da se je za malo izognil prepovedanemu položaju.

V 59. minuti je na drugi strani Ivan Božić streljal po tleh, Velić pa je bil na mestu. Le malce zatem je Grigorij Morozov naredil prekršek na robu kazenskega prostora nad Tomislavom Mrkonjićem in si po posredovanju Vara prislužil neposredni rdeči karton kot zadnji igralec obrambe.

Mrkonjić je nato izvedel prosti strel, toda Matjaž Rozman je bil na mestu. Zato pa je slednji znova klonil v 63. minuti, ko je Guzina po napaki Dušana Stojinovića spet sam stekel proti vratom Celja in rutinirano zadel.

Le malce zatem so imeli domači v enem napadu še dve lepi priložnost, a je ostalo pri 2:0. Tudi pozneje so prevladovali domači, si priigrali še nekaj lepih priložnost za povišanje vodstva, tekmo pa bolj ali manj mirno pripeljali do zanje srečnega konca. Ester Sokler je v sodniškem dodatku iz bližine le kozmetično popravil izid.

Radomlje bodo v 35. krogu 16. maja gostovale v Kopru, Celje pa dan prej v Domžalah.

Radomlje – Celje 2:1* (0:0)

Guzina 53., 63.; Sokler 90+4.

KONEC TEKME!

VIDEO: Gol Celja za 2:1:

94. minuta: GOOOL! Znižanje Celjanov. Ester Sokler je bil natančen in gostom še ohranja kanček upanja, a do konca je le še dobra minuta nogometa.

66. minuta: Celjska obramba je znova zatajila. Radomljani so znova stekli sami proti vratom, a tokrat je Rozman dobil dvoboj s Pogačarjem.

VIDEO: Gol Guzine za 2:0:

63. minuta: GOOOOL! Gedeon Guzina je zadel še enkrat! Napaka obrambe Celjanov! Dušan Stojinović je slabo posredoval, Guzina pa je stekel sam proti vratom in rutinirano ugnal Rozmana s strelom v bližnji vratarjev kot.

VIDEO: Rdeči karton Celja:

59. minuta: RDEČI KARTON! Morozov je izključen. Mrkonjić je tekel sam proti vratom, Rus pa ga je na nepravilen način zaustavil na robu kazenskega prostora. VAR je pregledoval tudi možnost enajstmetrovke, a prekršek se je zgodil izven kazenskega prostora.

VIDEO: Gol Guzine za 1:0:

53. minuta: GOOOOL! Gedeon Guzina je zatresel mrežo Celjanov. Najprej so sodniki dosodili prepovedan položaj, a po posredovanju VAR-a je gol priznan. 1:0.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

Konec prvega polčasa!

41. minuta: Priložnost za Celjane, ki so v drugem delu prvega polčasa nevarnejši. Z glavo je bil zelo nevaren Žan Medved, vratar Radomelj Velić je imel precej težav, da je žogo ukrotil. Ostaja 0:0.

17. minuta: Hitro prva menjava pri Celjanih. Tamar Svetlin je v igri zamenjal poškodovanega Terryja Larteyja Sannieza.

VIDEO: Neizkoriščena priložnost Radomelj:

10. minuta: Izjemna priložnost za Radomlje, a Gedeon Guzina je z dveh metrov zatresel le prečko, nato pa s škarjicami žogo poslal preko vrat. Ostaja 0:0.

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Radomlje: Velić, Ćalušić, Čuić, Guzina, Jazbec, Mrkonjić, Pogačar, Primc, Prohouly, Ševelj, Zabukovnik

Celje: Rozman, Lartey, Stojinović, Flis, Morozov, Šporn, Tomić, Vrbanec, Gbamble, Begić, Medved

Komentari

Vaš komentar