Hrvati vedo, kako naprej

Nogomet 8. Dec 202111:571 komentar
Zlatko Dalić ostaja selektor Hrvaške. Foto: Darko Bandić - AP Photo via Guliver

Hrvaška nogometna zveza (HNS) je sporočila, da bo njihovo člansko reprezentanco vse do leta 2024 vodil zdajšnji selektor Zlatko Dalić. Ognjene je leta 2018 popeljal do drugega mesta na mundialu, popeljal pa jih bo tudi na svetovno prihodnje leto.

Novico je krovna nogometna zveza na Hrvaškem že potrdila na svojih družbenih omrežjih. Dalić je reprezentanco naših južnih sosedov prevzel v jeseni leta 2017 in jo iz težkega položaja popeljal do neposredne uvrstitve na svetovno prvenstvo 2018. Tam je s svojimi varovanci nastopal odlično, pohod Hrvaške na poti do svetovnega naslova je šele v finalu tekmovanja ustavila Francija, ki je zmagala s 4:2.

Za tem se je ekipa uvrstila še na evropsko prvenstvo 2020 (tam je izpadla v osmini finala po porazu s Španijo), v družbi slovenske reprezentance pa se je uvrstila tudi na svetovno prvenstvo 2022 v Katarju. Hrvati so tudi v obeh izvedbah lige narodov uspešno obstali v elitni skupini A. 55-letni Dalić je sicer hrvaško vodil na 54 tekmah, na katerih je zbral 28 zmag, 10 remijev in 16 porazov. 

“Zahvaljujem se predsedniku zveze Marijanu Kustiću za tak izraz zaupanja. Večkrat sem že dejal, da zame ni večje časti, kot je vodenje hrvaške reprezentance. S tem delom prideta tudi ogromno odgovornost in pritisk, a voditi domačo izbrano vrsto je največji privilegij, ki ga trener lahko ima. Niti za trenutek se nisem obotavljal, ko sem dobil ponudbo za podaljšanje. Zadnji meseci so me prepričali, da smo na pravi poti, zato sem poln energije in ambicij. S Hrvaško želim še naprej dosegati velike rezultate in razveseljevati naš narod. Prepričan sem tudi v naš uspeh v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Ta bo v Nemčiji, zato pričakujem veliko podporo naših navijačev. Prav ta slika mi predstavlja največji motiv za nadaljnje delo,” je ob podpisu nove pogodbe dejal Zlatko Dalić. 

Z njegovim delom so več kot zadovoljni tudi pri HNS. Predsednik zveze Marijan Kustić je dejal, da je Dalić izpolnil vse rezultatske cilje, obenem pa v svoje delo še vedno vlaga sto odstotkov. Zato bo imel do konca mandata na klopi Hrvaške njihovo polno podporo.

Komentari

Vaš komentar