Igra v prid Slovenije, prevladala je individualna kvaliteta

Nogomet 3. Jun 20229:10 > 9:19
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska nogometna reprezentanca je na prvi tekmi nove sezone Lige narodov v Stožicah z 2:0 izgubila proti Švedski. Kljub porazu selektor Matjaž Kek ni bil preveč razočaran, meni pa tudi, da bi si Slovenija zaslužila več.

Matjaž Kek po tekmi ni bil preveč razočaran, vseeno pa se je zavedal, da je še veliko prostora za napredek: “Bile so stvari, ki bi tekmo lahko zapeljale v drugo smer. Zdi se mi, da so bili Švedi zadovoljni z ničlo, na koncu pa so dobili vse. Mi že tri tekme nismo dali zadetka. Bilo mi je povsem jasno, da bo nadomestiti igralca, ki je bil dominanten kar se golov in asistenc tiče, izjemno težko.”

Novinarska konferenca Matjaža Keka po tekmi:

Statistični podatki kažejo o izenačeni tekmi, v rahlo prednost pa postavljajo celo Slovence (12 proti 10 v strelih, 52 proti 48 odstotna posest).

V studijskem delu po tekmi sta se voditelju Dejanu Obrezu pridružila Vanja Drkušić, nekdanji igralec Brava, zdaj pa branilec Sočija, in nekdanji napadalec Gorice Miran Burgić, ki ima izkušnje tudi iz švedske lige. Igral je namreč za AIK.

Studijski del po tekmi:

Komentari

Vaš komentar