Igralcu Hamburga grozi izgon iz Nemčije

Nogomet 6. Dec 202116:28
Bakery Jatta. Foto: dpa/AP Images via Guliver

V Nemčiji odmeva primer napadalca nogometnega drugoligaša Hamburga o tem, da je pri pridobivanju dovoljenja za prebivanje v Nemčiji prikrival svojo dejansko starost. Hamburški državni tožilec je vložil obtožnico zoper Bakeryja Jatto, da je pravzaprav Bakary Daffeh in da je dve leti in pol starejši.

O tem, da bi lahko bil Jatta pravzaprav druga oseba, je v Nemčiji poročal tabloid Bild. V prvih dneh julija lani je njegov dom v Hamburgu preiskala policija zaradi suma kršitve nemškega zakona o prebivanju, ker je osumljen lažnih navedb o svoji identiteti, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Jatta je v Nemčijo prišel leta 2015 iz Gambije. Obravnavali so ga kot mladoletnega, a če držijo navedbe, da je dve leti starejši, ob prihodu ni bil mladoleten, kar bi mu lahko otežilo priznanje statusa begunca.

Od leta 2016 je igral pri Hamburgu, ki je zdaj v drugi ligi.

Igral za mnoge afriške klube

Poleti 2015 je pripotoval v Nemčijo prek Italije kot begunec brez potnega lista ali dovoljenja za prebivanje. V Bremnu se je po obtožnici izdajal za osebo s priimkom Jatta, rojeno 6. junija 1998. S tem je želel doseči, da se mu prizna izjema v postopku izgona.

Po podatkih državnega tožilstva pa gre za Bakaryja Daffeha, rojenega 6. novembra 1995. Pod tem imenom je Gambijec kot profesionalni nogometaš igral za različne afriške klube. V domači državi naj bi mu izdali osebne dokumente z novo identiteto, ki jih je uporabil, ko so mu pozneje podaljšali dovoljenje za prebivanje. S temi podatki naj bi tudi zaprosil za vozniško dovoljenje.

Sojenje bo potekalo pred sodnikom za mladoletnike, “ker je bil obtoženi v obravnavanem obdobju deloma mladoleten, deloma polnoleten”, piše v obtožnici.

Komentari

Vaš komentar