Italijani bodo ubežnikom zaprli vrata Serie A

Nogomet 26. Apr 202119:25 > 21:55 0 komentarjev
Reuters/Alberto Lingria
Derbi Milan - Juventus le v Serie A ali Superligi, ne v obeh (Reuters/Alberto Lingria)

Italijanska nogometna zveza (FIGC) je sprejela pravilo, s katerim bodo lahko v prihodnje vse klube, ki se odločijo brez dovoljenja pridružiti drugemu tekmovanju, izključili iz Serie A. Pravilo so sprejeli v luči poskusa ustanovitve Superlige, katerega del so bili tudi trije italijanski prvoligaši.

Med dvanajstimi ustanovitelji propadle Superlige so se znašli Juventus, Milan in Inter. Torinčani zaenkrat še vztrajajo, medtem ko so Rossoneri pred dnevi v sporočilu za javnost zapisali, da “so slišali glasove in skrbi navijačev in morajo biti dovzetni pri upoštevanju vseh, ki ljubijo ta šport,” a se niso izrecno izrekli, da so odstopili od projekta. To je storil le Inter.

Klubi, kateri nastopajo v tekmovanjih, ki jih FIFA ali UEFA ne priznata, bodo po novem ostali tudi brez nastopanja v italijanskih tekmovanjih, poročajo v Italiji.

Italijanska nogometna zveza je namreč v pravilnik dodala klavzulo, ki pravi, da se morajo vsi klubi, če želijo sodelovati v domačih tekmovanjih, strinjati, da se ne bodo pridruževali zasebnim in nepriznanim tekmovanjem.

Tudi v Italiji je vladalo prevladujoče mnenje proti nastanku Superlige. Za zdaj od 12-ih klubov, poleg Juventusa, neomajno vztrajata le še Real Madrid in Barcelona.

Če se bo do izteka roka za prijavo v državno prvenstvo 21. junija, kakšen klub pridružil zasebni ligi, ne bo smel sodelovati v državnem prvenstvu,” je sporočil predsednik FIGC Gabriele Gravina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!