Iz strahu pred ponovitvijo Barcelone raje prazni sedeži

Evropa 1. Nov 202216:03
Foto: Profimedia

Danes ob 21. uri se bosta v Lizboni v 6. krogu skupinskega dela lige prvakov v neposredni tekmi za napredovanje pomerila Sporting in Eintracht Frankfurt. Sliši se kot spektakel, a na stadionu Jose Alvalade pričakujejo precej praznih sedežev, ker se na Portugalskem bojijo ponovitve scenarija iz Barcelone.

Večina vas je zagotovo aprila letos zasledila novico o romanju navijačev Frankfurta v katalonsko prestolnico. Na povratno tekmo četrtfinala evropske lige je pripotovalo kar 30.000 nemških navijačev, ki so na Camp Nouu preglasili domače privržence in videli napredovanje svojega moštva. Predsednik Barcelone Joan Laporta je takrat dogodek opisal kot “sramoto, ki se ne sme ponoviti”.

Očitno je dvoboj pustil dovolj močan vtis, da so se rigorozne poteze pred pomembno tekmo zadnjega kroga skupine D lige prvakov poslužili v Sportingu. Portugalcem za napredovanje v izjemno izenačenem boju, trenutno so le točko za Tottenhamom in poravnani s Frankfurtom, zadostuje že neodločen izid. Da ne bi imeli Nemci znova glasnejše podpore s tribun na gostovanju, so dan pred tekmo zadržali prodajo kar 16.000 vstopnic, poroča Kicker.

Nemci so aprila preplavili tribune stadiona Camp Nou. Foto: Profimedia

Karte za Nemce niso dosegljive

Frankfurtu na stadionu za 50.095 obiskovalcev pripada pet odstotkov kapacitete, kar so brez težav razprodali med svoje navijače. Na drugi strani je zanimanje manjše, tako je dan pred tekmo na voljo ostalo še kar 16.000 vstopnic. Karte izven gostujočega sektorja pa so na voljo samo za registrirane člane, s čimer so Portugalci zajezili veliko zanimanje Nemcev. Tako so zelo verjetno iz rok izpustili vsaj šestmestni znesek, še poroča nemški nogometni portal.

“Res je, da nam je to koristilo v Barceloni. Toda imeli smo tudi tekme, kjer ni bilo 30.000 gostujočih navijačev. Zmožni smo igrati tudi brez gledalcev in podpore. Na nek način je seveda škoda, ampak to ni nekaj, kar bi nas lahko prizadelo,” pred večernim dvobojem dejal Kevin Trapp, vratar Eintrachta.

Vso akcijo razburljive skupine D si boste lahko ogledali na Sportklubu. Tottenhamovo gostovanje v Marseillu, slednji za Angleži zaostaja le za dve točki, bo v prenosu na Sportklub 1. Tekma Sportinga proti Eintrachtu na Sportklub 4.

Komentari

Vaš komentar