Jack Grealish blizu prestopa v Manchester City

Nogomet 4. Avg 202121:58
Angleškega reprezentanta v svojih vrstah želi Pep Guardiola. Foto: Gulliverimage

Manchester City je ponudil 100 milijonov funtov za nakup Jacka Grealisha, kar bi preseglo vrednost prestopa Paula Pogbaja iz leta 2016. S tem bi angleški reprezentant postal najdražji prestop v zgodovini angleškega nogometa. Aston Villa bo zamenjavo za angleškega reprezentanta iskala v Norwichu, in sicer naj bi se zanimala za Todda Cantwella. Grealisha bo pogodba s Cityjem ga bo vezala do leta 2026.

V četrtek ga čaka zdravniški pregled, kar je še zadnji korak pred prestopom. Uradna potrditev prestopa bi lahko bila potrjena že pred soboto, ko se bo Manchester City pomeril proti Leicester Cityju v Community Shieldu.

Trener Pep Guardiola verjame, da bi Grealish lahko prinesel dodatno dimenzijo v napad Manchester Cityja, ki je v pretekli sezoni dosegel 83 zadetkov, 10 več od druge najboljše ekipe. Aston Villa je na tekmah, kjer je nastopil Grealish, zmagala v 54,2 % primerih in dosegala 1,7 gola na tekmo, medtem ko je na tekmah, ko Grealisha ni bilo, ta delež zgolj 21,4 %, dosegala pa je zgolj 1,1 gol na tekmo.

Grealish je skoraj celotno kariero odigral za Aston Villo, z izjemo obdobja, ko je bil še kot najstnik posojen v Notts County. Za Villo je zbral več kot 200 nastopov in dosegel 32 zadetkov. Če bo prestopil za dogovorjenih 100 milijonov funtov, bi to pomenilo, da je Grealish deveti najdražji nogometaš vseh časov. Le osem drugih nogometašev je prestopilo za 100 milijonov funtov ali več.

Čeprav je na Euru 2020 odigral vsega 137 minut, je bil priljubljen pri navijačih angleške reprezentance, ki so klicali njegovo ime in želeli, da ga selektor Gareth Southgate pošlje v igro.

Komentari

Vaš komentar