Je Olimpija lagala? Vodstvo odgovarja na zapis

Nogomet 8. Okt 202215:46 0 komentarjev
Mustafa Nukić. FOTO: Aleš Fevžer.

Direktor agencije Passport Europe Rok Bulc je za naš medij potarnal, da jim NK Olimpija še vedno ni poravnala za prevoz s famoznega evropskega gostovanja v Luksemburgu, ki se je spremenil v popoln kaos, a Ljubljančani so mu hitro odgovorili.

“Z začudenjem spremljam izjave vodstva NK Olimpija o tem, da nikomur ničesar ne dolgujejo. Potem ko smo v našem podjetju uredili vse potrebno za prevoz domov s povratne tekme v Luksemburgu, so naši pozivi k plačilu najema avtobusa ostajali preslišani, zato smo morali vložiti izvršbo,” nam je povedal Rok Bulc, a že dan kasneje je sledil odgovor Olimpije, ki ima v teh dneh obilice dela s pranjem perila v javnosti.

Olimpija je v svojo obrambo na svoji spletni strani objavila račun za potovanje z letalom v znesku 52.950 evrov, dodala pa je, da se je zaradi vseh zapletov strošek potovanja povišal še za dodatnih šest tisoč evrov, za katere se ne čuti odgovorna.

Celoten zapis NK Olimpije:

“Agencija Passport Europe je bila odgovorna za povratek naše ekipe v domovino, a se je ta povratek spremenil v popoln kaos in sramoto. Letala ni bilo, celotni ekipi se je zaradi tega pot podaljšala za tri dni, kar je botrovalo dodatne stroške nastanitve. Po vsem razpletu in neljubi situaciji, agencija ni bila sposobna drugače rešiti zadeve, kot da so poslali avtobus in so fantje po treh dneh čakanja, potovali domov z avtobusom. Na vse to pa je agencija poslala na že plačano potovanje z letalom, ki ga nikoli ni bilo, še dodatnih 6.000 EUR, za katere se klub ne čuti odgovornega, da so stroški v njihovi domeni. Stroški so nastali izključno zaradi napake agencije oz. višje sile, da letala ni bilo. Račun za novonastale stroške v višini 6.000 EUR ni bil plačan s strani NK Olimpije in je odločitev, kdo bo kril te stroške, je v rokah pristojnih organov. V kolikor bo sodišče odločilo, da je to strošek NK Olimpije, ga bo seveda klub poravnal,” pravi direktor kluba Igor Barišić.

Dodaja še sporoča: “Na sodišču je še nekaj nerešenih terjatev in obveznosti. Če bo sodišče odločilo, da jih mora klub plačati, bomo to nemudoma tudi storili, v kolikor pa bo odločitev v prid nam, se postavlja vprašanje, ali bodo le-ti sposobni terjatve poplačati.”

Na neprijetne kritike vodstva NK Olimpije o odpustitvi zaposlenih, igralcev in trenerjev se je oglasil tudi lastnik g. Adam Delius in pravi: “Ob vsej kritiki na vodstvo, se nam poraja vprašanje, kje so danes vsi ti igralci Olimpije, katere smo odpustili in kako visoka je njihova plača? Kje so trenerji, ki so imeli uspehe tako rekoč pred nogami in kje so vsi menedžerji in športni direktorji, ki so pisali zgodovino Slovenije? V katerem klubu danes svoje znanje kažejo te legende? In po vseh teh odločitvah se sprašujemo, kje bi bila danes NK Olimpija na lestvici, če vodstvo ne bi odreagiralo, kot je? Glede na trenutne rezultate NK Olimpije vse kaže, da se je vodstvo odločalo pravilno in da gremo v pravo smer.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!