Kam bo odšel Max Aarons, eden najboljših v 2. angleški ligi?

Nogomet 23. Apr 202112:58 > 16:19
Max Aarons (levo) bo po koncu sezone skoraj zagotovo zapustil Norwich. Snubcev mu ne manjka. Foto: Gulliver images

Za 21-letnega Angleža Maxa Aaronsa vlada med nogometnimi klubi veliko zanimanja. Omenjajo se West Ham, Manchester United, Tottenham, celo Barcelona in Bayern München, a zaenkrat najbolje kaže Evertonu.

Eden najboljših nogometašev v Championshipu, drugi angleški nogometni ligi, je v tej sezoni 21-letni Anglež Max Aarons. Desnega bočnega branilca Norwich Cityja že vse od začetka leta selijo v različne klube, a kot kaže, je trenutno v najboljšem položaju premierligaš Everton. Po zapisu novinarja Fabrizia Romana na twitterju, naj bi že stekli resni pogovori za prodajo obetavnega nogometaša v Liverpool, zeleno luč pri modrih pa je prižgal tudi trener Carlo Ancelotti, ki si želi ekipo v poletnem prestopnem roku okrepiti z igralcem na desni strani obrambe.

Aarons sicer nastopa za kanarčke iz Norwicha, kjer so že februarja začeli pogovore z morebitnimi zainteresiranimi klubi, ceno pa so pri rumeno-zelenih postavili na 30 milijonov funtov (slabih 35 milijonov evrov). Kot zadnji se je v to bitko vmešal še West Ham, a naj bi si Aarons želel okrepiti Everton. Ne glede na to, kam bo obetavni angleški reprezentant (do 21 let) poleti odšel, skoraj zagotovo se bo v prihodnji sezoni trener Norwicha Daniel Farke moral znajti brez njega (Norwich City si je že zagotovil napredovanje v Premierligo).