Kapetan Luka Janžekovič: skromnost in veliko srce

Nogomet 23. Jun 202112:30 > 15. Jul 2021 21:47
Luka Janžekovič, kapetan z veliko začetnico. Foto: Sportklub

Aluminij se je po slabem začetku pretekle sezone razletel v spomladanskem delu in se z drugim točkovnim dosežkom drugega dela brez dodatnih kvalifikacij zadržal v prvoligaški druščini. Kapetan Luka Janžekovič je prepričan, da jim ravno ta dosežek daje dodatnega elana pred začetkom nove sezone. Želja pa je sezono še nadgraditi.

“Izjemni drugi del lanske sezone za vse pomeni dodatni zagon, zato se nam ni bilo težko vrniti na priprave. Dobro se zavedamo, da ne moremo na tem dosežku počivati in moramo nadaljevati s trdim delom. Tega se zavedamo vsi, od prvega do zadnjega, tudi novi obrazi, ki so se nam pridružili. Prišli so v ekipo, ki mora na vsaki tekmi igrati na vso moč, če želi priti do pozitivnega rezultata. Lačni smo dela in dokazovanja, odločeni smo lansko sezono še nadgraditi,” je takoj na začetku pogovora za Sportklub dejal kapetan Aluminija Luka Janžekovič.

Veliko sprememb, ekipo zapustila nosilca

Čeprav kadrovanje pred sezono še ni zaključeno, lahko rečemo, da so Kidričani močno prevetrili svojo ekipo. Med drugim sta odšla dva pomembna moža Nemanja Jakšić in Alen Krajnc, ekipi sta se pridružila desni bočni branilec z Dekanov Robert Pušaver in napadalec Nafte Jaka Bizjak.

“Izgubili smo dva igralca, ki sta igrala ključno vlogo. Nista bila pomembna le na igrišču, pač pa tudi zunaj njega. Bila sta dolgo del te zgodbe. Prišel je Pušaver, ki je zelo uveljavljen igralec, ki ima svoje kvalitete. Klub je tukaj naredil veliko delo, enako velja za Bizjaka. Oba se zavedata, v kakšno okolje sta prišla, a mislim, da tukaj zgodba še ni zaključena, vsaj kot je meni znano, se nam bo zagotovo pridružil še kdo. Ne bi bilo slabo, saj nas konkurenca po tem super spomladanskem delu, ko smo bili celo drugi po točkah, ne bo več jemala tako zlahka,” je kapetan pokomentiral še kadrovske spremembe.

Janžekovič o trenerju: “Že od prvega dne naprej je pokazal, da ve, kaj dela, kaj želi in zahteva, zdelo se mi je, da pozna vse igralce in točno ve, kje lahko nekdo največ da.”

Ne more prehvaliti trenerja

Velik razlog za spremenitev smeri rezultatske krivulje je tudi trener Oskar Drobne, ki v začetku decembra na klopi šumarjev nadomestil hrvaškega strokovnjaka Slobodana Gruborja.

“To, kar mu je uspelo narediti v tako kratkem času, je naravnost fantastično. Spremenil nam je miselnost in nas potegnil iz brezna. Ekipa mu je zelo hvaležna, saj je vsem vlil samozavest, ki jo potrebuje, če želi osvajati točke. Že od prvega dne naprej je pokazal, da ve, kaj dela, kaj želi in zahteva, zdelo se mi je, da pozna vse igralce in točno ve, kje lahko nekdo največ da. Začeli smo se več družiti, imamo skupne zajtrke, vse to so faktorji, ki se nato združijo v celoto in delajo rezultate. Zagotovo je Oskar pristavil en velik kamen v naš končni mozaik lanske sezone,” trenerja ni mogel prehvaliti kapetan.

Želijo narediti korak naprej

Aluminij je po slabem prvem delu, nato strnil vrste in v spomladanskem delu nanizali sedem zmag, sedem remijev. Od skupno 13 porazov so jih v drugem delu dodali le tri. Izkupiček na na koncu zadostoval za osmo mesto, a če v Domžalah ne bi ob koncu tekme Slobodan Vuk zadel za izenačenje na 1:1, bi bili Kidričani celo peti.

Nič ne bodo obljubljali, saj vedo, kdo so in iz kje preihajajo.

“Kot vsak športnik želimo z leta v leto napredovati. Vsi si tega želimo, če si ne bi, se ne bi bilo smisla ukvarjati s športom. A mi ne bomo tisti, ki bo napovedovali in obljubljali. Ostajamo skromni, ekipa z velikim srcem, kar pa ne pomeni, da nismo ambiciozni. A vemo, kako stvari stojijo, kakšen je naš proračun, kako deluje klub, … Recimo, da je cilj še vedno vsaj osmo mesto,” poudarja Janžekovič, a hitro doda: “Po prihodu Oskarja se vsi bolj cenimo, vemo, da ne bo nihče prišel v Kidričevo in nam kar tako napolnil mrežo. Vemo, da smo dobri, da z nami ne bo lahko igrati nikomur in ko je tako, rastejo tudi igralčeve ambicije.”

Veselijo se navijačev na tribunah.

Nogomet igramo za gledalce

Tako kot vsi, tudi Janžekovič upa, da se v tej sezoni na štadioni tudi gledalci. “Čudno je bilo igrati, res čudno. Vse se sliši, še sodnike, kako se pogovarjajo med sabo, upam, da se vse vrne v normalo. Nogomet igramo za gledalce, da uživajo, da ob dobrem navijanju uživamo mi. Hvala bogu se zdaj počasi vrača zadeva v stare tirnice. Vrnitev gledalcev je le še dodatna stvar, zaradi katere se še bolj veselimo začetka sezone,” še sklene čuvaj mreže Aluminija.

Pripravljalne tekme:

Za šumarji je dober teden dni priprav, odigrali so že eno pripravljalno tekmo, s 3:0 so premagali tretjeligaša, celjski Šampion. V petek sledi obračun s Puškaš Akademio iz Madžarske.

Aluminij : Šampion 3:0
Strelci: Sagadin, Bizjak, Kofi

Preostale tekme:
Petek; 25.6.2021 – Puškaš Akademia (Madžarska)

Sobota; 26.6.2021 – SKN St. Pölten (Avstrija)

Sreda; 30.6.2021 – Nafta 1903 (2. SNL)

Sobota; 3.7.2021 – FC UTA Arad (Romunija)

Petek; 9.7.2021 – NK Rogaška (2. SNL)

Sobota; 10.7.2021 – NK Slaven Belupo (Hrvaška)

Komentari

Vaš komentar