Kar sedem zadetkov na izjemnem obračunu na Fazaneriji

Nogomet 24. Jul 202222:27 > 22:39
Nikola Petkovič. Foto: Jure Banfi

Nogometaši Mure so v tekmi 2. kroga lige Telemach premagali Domžale s 4:3 (1:3).

Domžalčani so domače tekmovanje začeli s točko v 1. krogu, Mura pa je za uvod na gostovanju pri Olimpiji kljub terenski premoči ostala praznih rok. Črno-beli so med tednom igrali tudi na evropskem prizorišču in na prvi tekmi z irskim St. Patrickom iztržili neodločen izid. Na koncu so danes po popolnem preobratu dosegli prvo domačo zmago.

Že v prvem delu sta ekipi prikazali zelo razgibano in všečno predstavo, po začetni premoči domačih pa so prvi del prepričljivo dobili gostje. Ti so imeli takoj na začetku priložnost po spodrsljaju Mure v obrambi, česar ga ni znal kaznovati Slobodan Vuk, hitrejši je bil vratar Mure Matko Obradović.

Sledilo je obdobje domačega pritiska. Vratarja Domžal Ajdina Mulalića sta preizkusila Luka Bobičanec in Dardan Shabanhaxhaj, v 14. minuti pa so domači povedli.

Matic Maruško je pred domžalskim kazenskim prostorom ukradel žogo tekmecem, akcijo je nadaljeval Bobičanec, ki je podal pred gol, tam pa je bil na pravem mestu Mirlind Daku. Vodstvo Mure pa bi lahko še povišal Maruško, ki pa je po kotu v 22. minuti zadel le prečko.

A Domžalčani so potrebovali le nekaj minut, da so ne le izenačili, ampak poskrbeli za preobrat.

Za 1:1 je v 24. minuti poskrbel Janez Pišek; pred tem je po podaji Marka Strajnarja v kazenski prostor domači vratar žogo le odbil, Pišek pa je nato s kakšnih 18 metrov zatresel mrežo. Domači si še niso dobro opomogli po izenačenju, ko je padel še en zadetek. Po prostem strelu Arnela Jakupovića v 27. minuti je bil pred domačim vratarjem najhitrejši Strajnar in zadel z glavo.

Mura je v 29. minuti zapravila enajstmetrovko, potem ko je po prekršku nad Bobičancem slednji sam postavil žogo na belo točko, a jo poslal visoko prek vrat.

Foto: Jure Banfi

V 37. minuti pa so gostje še enkrat s hitro akcijo izigrali domačo obrambo, do strela pa je s kakšnih 14 metrov prišel Jakupović in zadel.

Drugačna slika v drugem polčasu

A drugi polčas je poskrbel za še en zasuk. Gostje so se pomaknili v obrambo, domači pa so bili vse nevarnejši. Premoč so prvič v tem delu kronali v 61. minuti, ko je po podaji Žige Kousa še drugič na tekmi zadel Daku.

Težave za Domžalčane so se stopnjevale v 68. minuti. Po prekršku nad Maruškom, ki je bil sam pred vrati, je rdeč karton dobil Janez Pišek, domači pa še drugo enajstmetrovko na tekmi.

V prvem poskusu je strel Dakuja vratar Mulalić ustavil, toda pred tem je prehitro zapustil golovo črto in Mura je dobila še tretji poskus. Tokrat je Bobičanec streljal bolje kot v prvem polčasu in izenačil na 3:3.

A Mura je iskala še več in pritisk v zadnjih minutah nazadnje tudi spremenila v popoln preobrat. Zrežiral ga je Amar Beganović, ki je v 90. minuti z desne strani natančno podal pred gol, Mulalić je žogo le odbil, a natančno na nogo Nikoli Petkoviću, ki mu s petih metrov ni bilo težko zadeti.

V naslednjem krogu se bodo Domžalčani 30. julija pomerili s sežansko ekipo, dan pozneje bo Mura gostovala v Celju.

Mura – Domžale 4:3 (1:3)

Daku 17., 61., Bobičanec 70./11-m, Petković 90.; Pišek 24., Strajnar 27., Jakupović 37.

RK: Janez Pišek (Domžale) 67.

KONEC TEKME!

VIDEO: Gol Mure za 4:3:

90. minuta: GOOOOOL! Popoln preobrat Mure! Nikola Petković je zadel za vodstvo Mure! Lepa akcija domačinov, Mulalić je žogo odbil le do Petkovića, ki jo je potisnil v prazno mrežo. 4:3!

87. minuta: Uigrana akcija Mure s prostega strela. Luka Bobičanec je podal do Klemna Pucka na rob kazenskega prostora, ta pa je žogo poslal visoko preko vrat. Ostaja 3:3.

70. minuta: V drugem poizkusu je vendarle šlo! Luka Bobičanec je zadel za izenačenje! Najprej je enajstmetrovko izvedel Daku, ki je zgrešil, a vratar Domžal Mulalić je prehitro stopil z golove črte. V drugo je odgovornost prevzel Bobičanec, ki je zatresel mrežo. 3:3. Domžale nadaljujejo tudi z igralcem manj.

67. minuta: Še druga enajstmetrovka za Muro! Izjemno vroče je bilo spet pred vrati Domžal. Kous je podal v sredino, tam je skočil Kuzmić, žoga je prišla do Nikole Petkovića, ki je stresel prečko, žoga pa se je odbila naravnost do Maruška. Slednjega je Janez Pišek pred vrati podrl in prejel tudi rdeči karton.

VIDEO: Gol Mure za 3:2:

61. minuta: GOOOOL! Mura se vrača! Mirlind Daku še drugič v polno. Matic Maruško je lepo podal na desno do Žige Kousa, ta je pred vrati našel Dakuja, ki je bil spet na pravem mestu ob pravem času. 3:2.

49. minuta: Priložnost za Domžale. Christian Schoissengeyr je prišel do strela z glavo po podaji s kota, a žoga je švignila mimo vratnice Obradovića. Ostaja 3:1.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa.

VIDEO: Gol Domžal za 3:1:

37. minuta: GOOOOL! Domžale vodijo s 3:1. Mark Strajnar je podal do Arnela Jakupovića, ki se je ob Srđanu Kuzmiču lepo znašel in poslal žogo za hrbet Obradovića. 3:1!

34. minuta: Znova se trese okvir vrat Domžal! Najprej je Ajdin Mulalić ubranil strel, nato pa je po zmedi žoga znova zadela prečko. Ostaja 2:1 za Domžale.

31. minuta: NI GOLA! Luka Bobičanec je zgrešil enajstmetrovko! Izjemno slabo izvedena najstrožja kazen, Domžale pa še naprej vodijo. Izjemen prvi polčas se nadaljuje!

29. minuta: Enajstmetrovka za Muro! Padel je Luka Bobičanec, podrl ga je prav strelec drugega zadetka Mark Strajnar. Bobičanec je sam stopil na belo točko.

VIDEO: Gol Domžal za 2:1:

27. minuta: GOOOOL! Preobrat v Murski Soboti! Znova je napako naredil Obradović, ki je odtaval v prazno. Na drugi vratnici je žogo pričakal Mark Strajnar in poskrbel za preobrat. 2:1.

VIDEO: Gol Domžal za 1:1:

24. minuta: GOOOOL! Izenačenje Domžalčanov! Janez Pišek je strelec. Vratar Mure Matko Obradović je slabo izbil žogo in svoj gol pustil prazen. Do žoge je prišel Pišek, ki je takoj sprožil z roba kazenskega prostora in premagal obrambo Mure. 1:1!

22. minuta: Mura je še naprej nevarna. Tokrat je po podaji s kota sprožil Matic Maruško, ki je zatresel prečko. Ostaja 1:0.

VIDEO: Gol Mure za 1:0:

17. minuta: GOOOOL! Mura vodi! Napaka v obrambi Domžal, do žoge so hitro prišli domačini, Luka Bobičanec je podal v sredino do Mirlinda Dakuja, ki mu ni bilo težko zadeti za 1:0.

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Mura: Obradović, Beganović, K. Cipot, Kobie, Kuzmić, T. Cipot, Maruško, Shabanhaxhaj, Bobičanec, Klepač, Daku

Domžale: Mulalić, Ja. Pišek, Klemenčič, Schoissengeyr, Perc, Jakupović, Jo. Pišek, Strajnar, Ilenič, Vuk, Husmani