Karanović razočaran, Milošević zadovoljen s točko

Nogomet 2. Okt 202123:25 > 23:56
Radovan Karanović
Foto: Jure Banfi

Drugi večni derbi sezone 2021/22 v Prvi ligi Telemach se je končal brez zadetkov. Maribor je v Ljudskem vrtu tekmo bolje odprl, zadnjo priložnost na tekmi pa so imeli nogometaši Olimpije.

“Mislim, da je rezultat realen. Imeli smo priložnosti, imeli so jih tudi oni, a jih nismo izkoristili. Vsi smo dali maksimum. Imeli smo dva igralca, ki sta manjkala. Med tekmo smo ostali še brez Crnomarkovića. Na igrišču smo bili z mladimi fanti. Lahko bi zmagali, a tudi Maribor je imel svoje priložnosti. Tekma je bila dobra, za derbi bi bilo bolje, če bi bilo 1:1 ali 2:2, ampak mislim, da je bil derbi vseeno dober,” je po tekmi razmišljal Savo Milošević.

Ljubljančani tako nadaljujejo z neverjetnim nizom neporaženosti v Ljudskem vrtu. To je bila že osma tekma v omenjenem nizu, ki traja že od 17. novembra 2017. Gostitelji so danes napovedovali igro na zmago in v obračun vstopili zelo odločno. V prvem polčasu je Marko Alvir stresel vratnico, v drugem delu pa je poskus Vida Kodermana pred črto zaustavil njegov soigralec Rok Sirk. Zaradi vseh omenjenih situacij je bil trener Radovan Karanović nekoliko razočaran.

“Lahko rečem, da je bila tekma zahtevna. To smo pričakovali, pričakovali pa smo tudi, da bomo prekinili niz neporaženosti Olimpije v Mariboru. Mislim, da smo tekmo zelo dobro odprli, imeli tri zelo dobre situacije. Tudi v drugem delu smo nadaljevali v dobrem slogu in kontrolirali dogajanje na igrišču. Imeli smo eno oziroma dve priložnosti, nato sta sledili priložnosti Olimpije. Tudi na koncu je bilo tako ob tisti situaciji, ko je nekdo pri našem strelu izbil pred črto. Na koncu pa je potem zapretila še Olimpija.”

Savo Milošević
Bo Savo Milošević po slovesu Milana Mandarića ostal na klopi Olimpije? Foto: Jure Banfi

Bosta med reprezentančnim premorom oba trenerja prepustila mesto drugemu?

Pred večnim derbijem se je ogromno govorilo o prodaji Olimpije. O slovesu Milan Mandarića ste lahko vse prebrali na našem portalu, v prestolnici pa so skoraj vsi prepričani, da se bo Savo Milošević zaradi te spremembe predčasno poslovil od Olimpije. Nekdanji zvezdnik srbskega nogometa o tem ne želi govoriti: “Nisem imel časa, da bi se s tem ukvarjal. Veste, kaj je moje delo, to je igrišče in delo z ekipo.”

S svojo ‘misijo’ na klopi Maribora bi lahko v naslednjih dneh sklenil tudi Radovan Karanović. Slednji sicer ni izgubil nobene od treh tekem, ki jih je odvodil, a na koncu ostal brez tako željene zmage na derbiju, ki bi mu zagotovo kupila trenersko mesto vsaj do konca jesenskega dela.

Radovan Karanović: “Treninge bom vodil tudi v prihodnjih dneh, kako dolgo, pa ne vem.”

“Danes sem iskreno pričakoval zmago, želel sem na nek način želel to serijo treh tekem končati z zmago. Vseeno sem zadovoljen, danes nismo izgledali slabo. Pri zadnji priložnosti Olimpije nam je nogomet vrnil nekaj, kar nam je v Domžalah vzel. S tekmami sem zadovoljen, s točkovnim izkupičkom pa ne,” o svojem delu na klopi Maribora razmišlja Karanović in dodaja: “Treninge bom vodil tudi v prihodnjih dneh, kako dolgo, pa ne vem.”

Maribor je po tretjem remiju v sezoni pri 18 točkah in za večnim tekmecem še naprej zaostaja za dve točki. Olimpija bo po 12. krogu zadržala 3. mesto, Maribor pa bi lahko jutri na 5. mesto izrinila Mura, ki v nedeljo ob 15. uri gostuje pri Bravu.

Foto: Uroš Skaza