Karanović si želi vrnitve “nogometnega genija” Zahovića

Nogomet 14. Dec 202112:37 6 komentarjev
Radovan Karanović
Foto: Uroš Skaza

Potem ko je Koper po nedeljskem remiju z Muro v 20. krogu Prve lige Telemach prvo mesto prepustil Mariboru, so se vijolični razveselili naslova jesenskega prvaka. Za uspeh je v veliki meri zaslužen trener 15-kratnih slovenskih prvakov in gost ponedeljkove oddaje na Sportklubu Pod prečko Radovan Karanović.

“Že v soboto po tekmi je bilo kar zanimivo, včerajšnji rezultat je bil samo pika na i,” je na vprašanje, ali so naslov jesenskega prvaka pri Mariboru tudi proslavili, uvodoma odgovoril trener Maribora Radovan Karanović.

Spomnimo, da je 53-letnik na klop štajerskega kluba sedel v drugi polovici septembra. Tedaj je na položaju nasledil Simona Rožmana in začel preporod moštva, ki sedaj na zimski odmor odhaja kot vodilna ekipa na lestvici Prve lige Telemach.

“Ko sem prevzel ekipo, je bil moj cilj napraviti dva, tri dobre rezultate, saj sem se zavedal, da bo potem v klubu prišlo do določene stabilizacije in vrnitve pozitivne energije. Na srečo nam je uspelo. Iz tekme v tekmo sem bil bolj optimističen in vedno bolj sem verjel, da gre lahko zadeva v pravo smer. To se je na koncu tudi potrdilo,” je pojasnil Karanović.

VIDEO: Karanović v Pod prečko

Zaveda se velike odgovornosti

Vijolični so pod njegovim vodstvom nanizali osem zmag, dva remija in le en poraz, pot proti vrhu pa so gradili na temeljih izvrstne obrambe, ki je svojo mrežo ohranila nedotaknjeno na kar devetih obračunih. Nazadnje prav v soboto proti Domžalam, ki so dolgo veljale za trn v njihovi peti.

Radovan Karanović je Maribor popeljal na vrh lestvice.

“Hvala bogu nam je uspelo. Po nekaj dobrih rezultatih so igralci postali še bolj samozavestni in tudi sami so dojeli, kaj pomeni igrati na rezultat,” je dejal Karanović, ki je doslej deloval v vlogi vršilca dolžnosti, v ponedeljek pa bil nagrajen s pogodbo do konca sezone. Mu bo zaradi tega kaj lažje?

“Ne vem, če bo lažje. Na meni bo velika odgovornost, tega se zavedam. Zavedam se tudi, v kakšne čevlje sem stopil in tudi, kaj nas čaka. Na položaju vodilnega želimo ostati in mislim, da do konca prvenstva tudi bomo,” je odgovoril nogometni delavec, ki je z mislimi že pri zimskih pripravah.

Slovenija potrebuje človeka, kot je Zahović

Kot je razkril, v Ljudskem vrtu v prihajajočem tednih načrtujejo tudi prihod novih igralcev, saj se obetajo okrepitve na dveh igralnih položajih. Zahtevno delo, tako ne čaka le Karanovića, temveč tudi športnega direktorja Marka Šulerja, ki je na položaju nasledil Oliverja Bogatinova. Pred tem pa je tam dolga leta kraljeval Zlatko Zahović. Za slednjega si Karanović želi, da se čim prej vrne v slovenski nogomet.

Foto: Duh Zlatka Zahovića je v Mariboru še kako živ

“Slovenija potrebuje takšnega človeka. Ne le zato, ker je deloval v našem klubu in osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Zlatko je nogometni genij in zelo vesel bi bil, če bi se vrnil v slovenski nogomet,” je sklenil trener Maribora, ki ga naslednja zahtevna preizkušnja čaka že takoj na uvodu spomladanskega dela, ko je na sporedu derbi z Olimpijo.

 Če ste zamudili oddajo, si jo lahko v celoti ogledate v spodnjem videu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje