Klopp: Do Lige prvakov prek prvenstva – praktično nemogoče

Nogomet 18. Mar 202114:04 0 komentarjev
REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Jurgen Klopp meni, da so možnosti Liverpoola, da sezono konča med najboljšimi štirimi ekipami Premier lige, "praktično nemogoče".

Z zmago proti Wolverhamptonu se je Liverpoolu četrtemu Chelseaju približal na štiri točke zaostanka, vendar Jurgen Klopp verjame, da je pred njegovo ekipo zahtevna naloga

“Rad sem optimist, vendar mislim, da je praktično nemogoče, da bi prvenstvo končali na enem od mest, ki vodijo v Ligo prvakov. Tottenham ima Bala, ki znova igra nogomet, City in United pa sta daleč. Chelsea je v sijajni formi. Jasno nam je, da nam bo težko, da do Lige prvakov pridemo prek prvenstva,” je menedžer redsov dejal za Bild.

Kar se tiče same Lige prvakov, jo le redko osvoji nekdo, ki se muči s poškodbami tako kot se mi v letošnji sezoni. V najhujšem slučaju naslednje leto ne bomo igrali v Ligi prvakov, morda v Evropski ligi, vendar tudi to nimamo zagotovljeno,” je dodal Nemec.

Klopp se zaveda, da bi neuvrstitev v Ligo prvakov predstavljal tudi velik finančni minus, vendar se za svoje delo ne boji, tudi če Liverpool ostane brez nastopa v evropskih tekmovanjih. “To bi bila velika finančna izguba, vendar ne tudi izguba neke druge vrste. Zavedam se, da bi bilo v katerem koli drugem klubu moje delo pod vprašajem v takšnem položaju. In to je normalno. To je posel in vsi to sprejmejo. V Liverpoolu je drugače. Naši lastniki, uprava, igralci – nihče nima nobenega dvoma ali suma. Sprejeli smo položaj, v katerem smo in borimo se, da se vrnemo. Tudi če bomo igrali samo prvenstvo, se bomo borili, da se vrnemo na pravo pot kot pravi, velik, uspešen klub,” je dejal Klopp in dodal: “Če sploh ne bomo igrali v Evropi, bi to pomenilo, da bi imeli več časa za počitek. Slabo situacijo bi poskušali spremeniti v nekaj dobrega. Dodaten čas bi nam koristil.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!