Klopp se čudi besedam solastnika Chelseaja: Je res to rekel?

Nogomet 14. Sep 202211:35 0 komentarjev
Jürgen Klopp. Foto: Guliverimage

Trener Liverpool Jürgen Klopp je bil vse prej kot navdušen nad besedami solastnika Chelseaja Todda Boehlyja, ki je za izboljšavo finančne nogometne piramide v Premier League predlagal organizacijo All-Star tekme.

Predsednik Chelseaja, ki je med drugim solatnik baseball ekipe LA Dodgers, je v intervjuju govoril, da bi si mogla Premier League za zgled vzeti ameriške športe.

“Ljudje govorijo, da nimamo dovolj denarja v naši ligi. MLB je naredil tekmo vseh zvezd in v le dveh zaslužil 200 milijonov dolarjev. Lahko bi se pomerila severne in južne ekipe in brez težav bi lahko napolnili blagajno finančne piramide,” je predlagal Boehly, ki je od maja predsednik in solastnik londonskega velikana.

“Tole je bilo pa hitro, ni čakal dolgo, kajne. Super,” je po zmagi nad Ajaxom z nasmehom na obrazu vse skupaj komentiral Jürgen Klopp.

Nogomet je povsem druga zgodba

“Ko bo našel datum za to tekmo, me lahko pokliče. Pozablja, da imajo športi v Ameriki štiri mesece pavze in zato si z veseljem popestrijo zadevo. V nogometu je zgodba drugačna,” Nemec nikakor ni bil navdušen nad idejo.

Foto: REUTERS/David Dee Delgado

“Res sem presenečen nad vprašanjem, zato ne obsojajte preveč mojega odgovora. Mogoče mi bo nekega dne vse skupaj razložil bolj natančno, nisem pa prepričan, kdo bi to želel gledati. Igralci Uniteda, Evertona in Liverpoola v isti ekipi? To ni reprezentanca. V drugi ekipi bi bil člani londonskih klubov – Arsenal in Tottenham. Je res to predlagal, zanimivo…” se ni mogel načuditi predlogu Američana nemški strokovnjak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!