Matko h krvniku, odhajata tudi Dervišević in Peričić

Nogomet 12. Avg 20219:47 > 12:27 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Pri švedskem Hammarbyju so Mariborčanom zadali še en udarec. Potem ko so vijoličaste izločili v drugem krogu kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo, so zdaj iz štajerske prestolnice "ukradli" še napadalca Aljošo Matka. Le nekaj ur kasneje je Maribor potrdil, da Ljudski vrt zapuščata tudi Amir Dervišević in Špiro Peričić.

Kot so pri Mariboru zapisali na spletni strani, se je odhod Matka zgodil zelo hitro in nepričakovano. Za člansko moštvo je mladinski reprezentant Slovenije nastopal le eno sezono, a se je predtem s trdim delom izkazal že v nogometni šoli. Zaradi velike želje po prestopu Štajerci niso želeli preprečiti njegove selitve v Stockholm.

“Gre za nekoliko nepričakovan odhod in prestop, ki ga nismo predvideli. Ampak na veliko željo igralca in glede na njegovo prizadevnost v dolgih skupnih letih še iz nogometne šole, odnos ter pristop, s katerim je redno opozarjal nase, smo sklenili dogovor. Aljoša si je po vsem, kar je doslej naredil za Maribor, želel novih izzivov. Ob prejeti ponudbi smo našli skupen jezik s Hammarbyjem in prestop izpeljali domala v zadnjem možnem trenutku, saj se je na Švedskem zaključeval prestopni rok.  Želimo mu vso srečo in verjamemo, da ima Aljoša pred seboj obetavno, uspešno kariero,” je pojasnil športni direktor Maribora Marko Šuler. 

Matko je zares zablestel v sezoni 2019/20, ko je kot posojen nogometaš Brava za Ljubljančane na 34 tekmah dosegel 16 golov. Prav toliko tekem je odigral tudi v članski ekipi Maribora, ob tem se je podpisal pod 7 zadetkov. Zdaj ga prvič v karieri čaka nastopanje v tujini, kar mu predstavlja poseben izziv.

“Gre za posebne občutke. Prišel sem s petnajstimi leti, tukaj našel svoj drugi dom in se nogometno izpopolnjeval v najpomembnejšem obdobju. Po vmesni posoji pri Bravu sem dobil priložnost tudi v članskem moštvu, postal mladi reprezentant, udeleženec evropskega prvenstva do 21 let. Nikdar ne bom pozabil vloge, ki jo ima Maribor v moji karieri.”

“Toda začutil sem, da je primeren čas za naslednji korak in z velikim motivom ter željo po dokazovanju začenjam nov izziv. Ob tej priložnosti bi se želel celotnemu klubu, vsem, s katerimi sem sodeloval od leta 2015 v nogometni šoli, zahvaliti za vse, kar so storili zame. Moštvu želim, da uspešno nadaljuje sezono,” je ob slovesu od Ljudskega vrta dejal 21-letni Matko.

V slovo mahata tudi Dervišević in Peričić

Kmalu po potrjenem odhodu Matka so Mariborčani potrdili še slovo Amirja Derviševića in Špira Peričića. Na zveznega igralca in branilca strateg vijoličastih Simon Rožman v zadnjem obdobju ni računal, zato so se dolgo pojavljale govorice o njunem slovesu. Na koncu je prišlo do sporazumne prekinitve obeh pogodb.

Dervišević je bil, z vmesnimi prekinitvami, član Maribora osem let.

“Kot smo že rekli, gremo na novo pot, ob tem pa sta tudi oba igralca izrazila željo po iskanju novih rešitev, kar smo jima v klubu omogočili. Verjamem, da imata Amir in Špiro pred seboj še kar lep del kariere. Obema bi se v imenu kluba zahvalil za njun prispevek na igrišču in čas, ki smo ga preživeli skupaj. Predvsem z Amirjem, ob vseh vzponih in padcih, smo izpisali dolgo skupno zgodbo,” je ob tem povedal Šuler. Dervišević je za Maribor odigral 161 tekem in dosegel 18 zadetkov; Peričić je v vijoličnem dresu nastopal 62-krat in prispeval štiri gole.

“Slovesa nikdar niso prijetna, v takšnih primerih mora vsak nekaj vzeti v zakup, je pa bilo z obeh strani prisotnega veliko razumevanja in spoštovanja. Ko se ena vrata priprejo, se druga odprejo in verjamem, da ju ob novih motivih v drugem okolju čaka nova uspešna zgodba. Želimo jima vso srečo na nadaljnji nogometni poti,” je o naslednji kadrovski potezi še dejal Šuler.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!