Koper Mariboru prizadejal še drugi prvenstveni poraz

Nogomet 31. Jul 202222:28 > 01. Avg 2022 16:07
Delite:
Foto: Jan Gregorc

Nogometaši Kopra so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor z 2:1 (1:1).


Prva liga Telemach, 3. krog.

Na Bonifiki so gledalci videli nesojeni slovenski superpokal med pokalnim zmagovalcem Koprom in državnim prvakom Mariborom. Če so se Koprčani predstavili v pričakovani postavi, pa je Radovan Karanović priložnost od začetka ponudil mlademu Tinetu Čuku ter tudi novincema Andražu Žiniču in Vladanu Vidakoviću. Poln izkupiček pa so odnesli domači, pri katerih je nase z dobro predstavo opozoril Omar Correia. Koper ima zdaj po treh tekmah šest točk, Maribor, ki ga sredi tedna čaka nova evropska preizkušnja, konec tedna pa še večni derbi, pa ostaja pri treh.

Čeprav so Mariborčani prvi na tekmi zagrozili s strelom Ivana Brnića z 18 metrov, pa so pozneje na zelenici prevladovali izbranci Zorana Zeljkovića, ki so precej več streljali. Nekajkrat je moral posredovati mariborski vratar Menno Bergsen, med drugim po strelih Kaheema Parrisa in Andreja Kotnika, prav slednji pa je v 31. minuti poskrbel za domače vodstvo.

Dario Kolobarić je žogo vrnil na vrh kazenskega prostora, od koder je sprožil Kotnik in dosegel še svoj tretji ligaški gol na tretji tekmi (dosegel pa je tudi edinega koprskega v Evropi). Štajerci pa so vrnili dve minuti pozneje, ko je po podaji Gregorja Sikoška z leve strani Roko Baturina ostal sam v osrčju kazenskega prostora in izid poravnal. Ob koncu polčasa je moral Bergsen še enkrat posredovati po strelu Bedeja Osujija.

Koper tudi v drugem polčasu boljši

Takoj po začetku drugega polčasa je spet poskusil Kotnik, Bergsen je žogo ukrotil, v 53. minuti pa je Koper spet povedel, ko je Osuji zadel iz bližine malce z desne strani ob prvi vratnici. Le malce pozneje so Primorci dobili najstrožjo kazen, ko je Sven Šoštarič Karič le malce znotraj kazenskega prostora stopil na stopalo Luke Kambiča, z bele pike pa je nato Parris zadel prečko.

Foto: Jan Gregorc

Štajerci so prvič v drugem delu zagrozili v 70. minuti, ko je Žan Vipotnik streljal z glavo, toda točno v naročje Adnana Golubovića. To pa je bilo tudi vse, kar je Mariboru uspelo v napadu, v koprski sopari so se bolje znašli domači in ohranili prednost.

Koper bo v 4. krogu 8. avgusta gostoval pri Gorici, Maribor pa bo dan prej gostil Olimpijo.

Koper – Maribor 2:1 (1:1)

Kotnik 31., Osuji 54.; Baturina 34.

KONEC TEKME V KOPRU!

70. minuta: Priložnost za Maribor. Žan Vipotnik je prišel do nevarnega strela z glavo, Adnan Golubović pa je bil na pravem mestu.

59. minuta: NI GOLA! Kaheem Parris je zgrešil enajstmetrovko! Bergsna je poslal v drugo stran, sam pa zadel prečko. Ostaja 2:1!

57. mintua: ENAJSTMETROVKA za Koper. Sven Šoštarič Karič je pohodil Kambiča in Koper ima priložnost za podvojitev vodstva.

54. minuta: GOOOOOL! Koper spet vodi! Bede Osuji je zadel za novo vodstvo domačinov. Kaheem Parris je podal v kazenski prostor, kjer je Osuji sprejel žogo, z obratom iz igre vrnil branilca Maribora in na bližnji vratnici premagal Bergsna. 2:1!

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

Konec prvega polčasa.

34. minuta: GOOOOL! Ekspresno izenačenje. Roko Baturina je strelec, Gregor Sikošek pa podajalec. Fantastično se je znašel na levem krilu, podal v sredino, kjer je koprska obramba zatajila. Baturina je imel preveč časa in žogo poslal v mrežo za izenačenje.

31. minuta: GOOOOL! Andrej Kotnik za 1:0! Zakon bivšega se je potrdil! Lepa akcija Kopra, Dario Kolobarić je po lepi globinski žogi podal na rob kazenskega prostora do Kotnika, ki žoge ni zadel najbolje, a vseeno našel pot do mreže Maribora. Njegov tretji gol v letošnjem državnem prvenstvu. 1:0!

18. minuta: Koper je nevarnejši! Tokrat je poizkusil Kaheem Parris, ki je dolgo preigraval na robu kazenskega prostora, nato pa prišel do strela, ki ga je Bergsen uspel odbiti.

9. minuta: Priložnost za Koper. Nekdanji nogometaš Maribora Andrej Kotnik je prodrl po levi strani in prišel do lepega položaja za strel, njegov poizkus pa je vratar gostov Menno Bergsen brez večjih težav ujel. Ostaja 0:0.

ZAČETEK TEKME V KOPRU!

Začetni postavi:

Koper: Golubović, Šimčak, Kambič, Žužek, Novoselec, Correia, Vešner Tičić, Kotnik, Osuji, Parris, Kolobarić

Maribor: Bergsen, Žinič, Mitrović, Karič, Sikošek, Repas, Vidaković, Čuk, Kronaveter, Brnić, Baturina