Koprčani z okrepitvama, ki prihajata iz Olimpije in Celja

Nogomet 15. Jun 202212:03 > 13:06 0 komentarjev
Michael Pavlović

Klubi Prve lige Telemach pospešeno sestavljajo kadrovski mozaik za prihajajočo sezono. Državni podprvaki iz Kopra bodo v kratkem močnejši za dve novi okrepitvi. V slovensko Istro sta se preselila Žan Benedičič in Michael Pavlović. Prvi poletni okrepitvi so predstavili tudi Domžalčani in Goričani.

Prestopni rok 2022/2023 je v Kopru že v polnem zamahu. Potem, ko so se kanarčki poslovili od Lamina Colleyja (Akademija Puškaš) in Karla Bručića (Cluj) ter v svojih vrstah pozdravili Klemna Hvaliča (Empoli), se danes na Bonifiki obetajo nove spremembe.

Že nekaj dni je po nogometnih kuloarjih krožila informacija o tem, da bo Primorce okrepil Žan Benedičič. 26-letnik, ki se je v mladosti kalil v nogometni akademiji Milana, je nazadnje igral v Celju, ob izteku pogodbe v mestu ob Savinji pa se je preselil v vrste aktualnih slovenskih podprvakov.

A to ni edina sprememba na Bonifiki. Vrzel, ki je nastala z odhodom Bručića v Romunijo, bo v Kopru skušal zakrpati Michael Pavlović, ki je po prihodu Dina Skendra, še posebej pa Roberta Prosinečkega, povsem izgubil svoje “mesto pod soncem” v zeleno-belem dresu. Oba novinca so v klubu tudi uradno potrdili.

Domžale pripeljale reprezentanta

Prvo poletno okrepitev so predstavili tudi Domžalčani, novi član rumene družine je Christian Junior Schoissengeyr Acosta. Gre za osrednjega branilca z zavidljivim nogometnim življenjepisom, v zadnjih letih je namreč nosil dres dunajske Avstrije, pred tem je igral za graški Sturm. Skupno je v avstrijski Bundesligi odigral 60 tekem in dosegel 5 zadetkov. 27-letnik je celo reprezentant svoje domovine – Dominikanske republike.

Jošt Urbančič uradno v dresu novega prvoligaša

Kadrovski mozaik so po vrnitvi med slovensko elito začeli sestavljati tudi pri Gorici. Član ekipe iz mesta vrtnic je postal Jošt Urbančič, ki je v lanski sezoni v modro-belem dresu igral kot posojen nogometaš Domžal. 21-letnik je z Gorico podpisal dveletno pogodbo.