Kurtić: Odhod v Paok je bila moja najboljša poteza v karieri

Nogomet 22. Mar 202210:17 > 10:27
Jasmin Kurtić. FOTO: Guliverimages.

V zadnji epizodi oddaje Pod prečko smo gostili ta čas najbolj vročega slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića, ki ga v soboto in prihodnji torek s Slovenijo v Katarju čakata prijateljski tekmi s Hrvaško in domačo vrsto. Vezist Paoka je med drugim spregovoril o nadaljnjih ciljih v reprezentanci in odličnih predstavah v grškem nogometnem prvenstvu.

Jasmin Kurtić v letošnji sezoni v Grčiji doživlja drugo pomlad. Na 38 tekmah je v dresu Paoka dosegel že 18 zadetkov, povsem pri vrhu pa je tudi na lestvici najboljših strelcev grške lige in je med najbolj zasluženimi, da klub iz Soluna v prvenstvu zaseda visoko drugo mesto.

“Med Jasminom Kurtićem prej in danes ni nobene razlike. Tudi ko mi ni šlo in ni bilo dobrih rezultatov, sem počel enako. Z rezultati smo zadovoljni, čeprav smo imeli na začetku nekaj težav, saj nam je Olympiakos pobegnil. A smo se dobro pobrali, igramo dobro in tudi rezultati so dobri. Vendar pa nismo naredili še nič in čaka nas še veliko resnega dela,” na vprašanje, zakaj na jugu Evrope letos igra tako dobro, odgovarja slovenski reprezentant.

Prestop v Paok ga sprva ni zanimal

Odločitev, da Italijo zamenja za Grčijo, se je sicer izkazala za eno najboljših, ki jih je povlekel v svoji karieri, pa čeprav priznava, da si sprva selitve v drugo nogometno okolje sploh ni želel.

Jasmin Kurtić v tej sezoni v Grčiji blesti. FOTO: Gulivermages.

“Spomnim se, da sem bil na sprehodu z družino, ko me je poklical agent in mi sporočil, da se mi ponuja možnost odhoda v Paok. Če sem iskren, sem sprva rekel ne, saj nisem bil zainteresiran, tako da sva hitro končala razgovor. A me je pozneje znova klical in videl sem, da je Paok močno pritiskal. Nato sem se pozanimal pri zdajšnjem soigralcu, s katerim sem igral pri Torinu, El Kaddouriju. Na koncu sem se odločil, da sprejmem izziv, saj se mi je ponudila priložnost igranja v Evropi, kjer nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Poteza se je izkazala za najboljšo v moji karieri in zadovoljen sem, da sem jo napravil,” pravi 33-letnik.

Navdušen nad grškimi navijači

Kot pravi, je Paok velik klub, grškemu prvenstvu in tamkajšnjim klubom pa se godi krivica, saj je prepričan, da so podcenjeni. “Veliko je kakovostnih igralcev, četudi klubi poimensko niso tako močni in znani. Manjši klubi imajo veliko nogometašev iz Brazilije, Španije in Portugalske ter so zelo neugodni. Najhuje je, ker so proti večjim klubom, kot je naš in na primer Olympiakos, še dodatno motivirani. Igrajo izredno agresivno, zato takšnih tekem ni lahko igrati,” meni Kurtić in se dotakne tudi tamkajšnjih navijačev, ki slovijo kot izredno vročekrvni.

FOTO: Guliverimages.

“Tudi kar se navijačev tiče, so ti nekaj neverjetnega. Sicer zaradi koronavirusa še nisem igral na polnem stadionu, a ko je bil stadion že 70-odstotno zapolnjen, je bilo to nekaj neverjetnega. Sploh si ne morem predstavljati, kako je, ko je stadion poln,” pravi vezist, ki mu gre s soigralci odlično tudi v Evropi, saj se bo v četrtfinalu konferenčne lige pomeril z Marseillom.

“Zadovoljen sem, da smo dobili Marseille. Raje vidim, da igramo proti močnemu tekmecu in proti njemu nekaj dosežemo, kot pa da dobimo manjšega nasprotnika in slabo igramo ter se osramotimo. Čaka nas dobra tekma. Ne bo lahko ne nam in ne njim. Bomo videli, kako bo. Tekma se začne z 0:0 in enajst proti enajstim.«

Prej ali slej jih bo morala pobožati tudi sreča

A še pred tem Kurtića čaka reprezentančna akcija s Slovenijo. Igralci trenerja Matjaža Keka bodo namreč v soboto v Dohi odigrali pripravljalno tekmo s Hrvaško, prihodnji torek pa še z gostiteljem Katarjem.

»Vedno mi je v zadovoljstvo priti v reprezentanco. Utrujenosti ni čutiti, saj komaj čakam, da vidim soigralce, selektorja in ostale člane reprezentance. Sem zadovoljen, da sem znova tu, da lahko nekaj znova napravimo in da nas bo končno pospremila tudi sreča,« trdi nogometaš, ki je za Slovenijo doslej vpisal 74 nastopov in dosegel dva gola.

Jasmin Kurtić. FOTO: Guliverimages.

Prav odsotnost sreče oziroma smola je po njegovem mnenju eden od razlogov, da z reprezentančnimi soigralci doslej še niso dosegli tega, česar so sposobni.

“Borimo se do zadnje minute, dajemo, kar se od nas pričakuje. Prej ali slej nas bo morala pobožati tudi sreča, saj ne moremo imeti toliko smole, kot smo jo imeli v zadnjih letih. Seveda smo tu krivci tudi mi. Od sebe bomo morali dati še več in verjamem, da nas bo potem nagradila tudi sreča.”

Kdo ve, morda se bo to zgodilo že v soboto proti svetovni podprvakinji, na katero pa po blamaži v Splitu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo Kurtić nima najlepši spominov.

“Zagotovo bomo motivirani. Želeli bomo dati več, kot to, kar smo pokazali v Splitu, kjer smo bili nemočni. Tu smo, da se še dodatno uigramo. Pred nami sta dve prijateljski tekmi, ki pa sta za nas izredno pomembni. Za našo pot naprej, za naše kvalifikacije,” sklene novi zvezdnik Paoka.

Celoten pogovor Jasmina Kurtića v oddaji Pod prečko:

Komentari

Vaš komentar