Koeman o primeru Suarez: Odločitev je sprejel klub

La liga 13. Okt 202013:45 > 13:47
Angel Martinez/Getty Images

Ronald Koeman se v Španiji sooča z očitki, da je glavni krivec, da je Luis Suarez po šestih letih zapustil Barcelono. Nizozemec poudarja, da z izkušenim napadalcem ni imel težav, krivdo za njegov odhod pa prevalil na stran klubskega vodstva.

Povezano

S Suarezom nisem imel težav, toda klub je menil, da se moramo pomladiti. On je dobro treniral, jaz pa sem mu povedal, kakšni so klubski načrti. To je težko sprejel, a dejal sem mu, da nima zagotovljene minutaže. Jaz sem mu dejal, da lahko ostane in dokaže, da se v klubu motijo, vendar se je odločil oditi,” je Ronald Koeman pojasnil ozadje prestopa Luisa Suareza iz Barcelone v madridski Atletico in dodal, da je proces pomlajevanja ekipe že v teku.

“Ansu Fati ima 17 let, Pedri jih ima 17, Ronald Araujo jih ima 21, Trincauu 20, Sergino Dest pa 19. To so naši igralci za prihodnost in vsi dobivajo priložnost,” pravi Koeman.

Zaradi odhoda Suareza slabe volje ni skrival prvi zvezdnik Lionel Messi, ki je poleti prav tako želel zapustiti Barco, vendar na koncu ostal v klubu. “Messijeva rekacija ima smisel. Soprogi in otroci se družijo izven nogometa. Messiju sem dejal: Razumem, da si razočaran in mislim, da je velika škoda, ker odhaja, toda to so odločitve, ki jih je sprejel klub.”

Sportklub Slovenija