Real Ramosu ponuja enoletno podaljšanje pogodbe

La liga 26. Okt 202012:13 > 12:16
Getty Images/Angel Martinez

Uprava španskega prvaka Real Madrida bo po pisanju AS-a kapetanu Sergiu Ramosu ponudila novo pogodbo, ki pa bo aktualno sodelovanje podaljšala samo za eno leto.

34-letniku se trenutna pogodba s kraljevim klubom izteče junija 2021, kar pomeni, da bi se sodelovanje podaljšalo samo do leta 2022. Če se bo Ramos s ponujenim strinjal, bo uradna potrditev podaljšanja sodelovanja sledila v naslednjih dneh.

Še vedno obstaja tudi možnost, da Ramos prihodnje poletje kot prost igralec zapusti Madrid in se poda v nov klub, ki bi mu ponudil boljše pogoje.

Pri AS-u so zapisali, da je Ramos klubu že razkril pogoje, pod katerimi bo pogodbo podaljšal samo az eno leto.

Izkušeni branilec na Santiago Bernabeuu igra že od leta 2005. Za Real je od takrat odigral 460 tekem in dosegel 72 golov. V španski prestolnici je osvojil kar 22 lovorik, trikrat pa je bil uspešen tudi s špansko izbrano vrsto.

Petkrat je bil prvak v La Ligi, štirikrat je dvignil pokal v ligi prvakov, dvakrat osvojil kraljevi pokal, trikrat superpokal in tolikokrat slavil tudi v evropskem superpokalu. Ob vsem tem je bil z Realom še štirikrat svetovni klubski prvak.

Z reprezentanco je leta 2010 postal svetovni prvak, v letih 2008 in 2012 pa se s Španijo veselil še evropskega naslova.