Igralci vedo kdo je kriv za slabe rezultate

La liga 10. Nov 202023:26 > 23:27
Laurence Griffiths / Staff

Poraz proti Valencii z 1:4 in šele četrto mesto v La Ligi - pri Realu stvari ne izgledajo dobro in zdi se, da so Madridčani že našli 'krivca' za slabe rezultate. Govora pa je o pomočniku trenerja Davidu Bettoniju.

Sportklub Slovenija

Že kar nekaj let je 48-letni Francoz prvi pomočnik Zinedina Zidana in velja za njegovega “šepetalca” kar pa igralcem ni ravno najbolj všeč. 

Po poročanju časnika El Mundo in Marca so odnosi med Zidanom in igralci dobri, a se vse skupaj konča pri Bettoniju. Velja namreč za manj všečno osebo, v zadnjih nekaj tednih pa mu pripisujejo tudi taktični kaos. 

Po poročanju omenjenih časnikov so bili zvezdniki Reala zelo nezadovoljni z odločitvijo, da Toni Kroos in Ferland Mendy ne bosta v začetni enajsterici za tekmo proti Valencii. Sta pa zato začela Marcelo in Isco, ki pa nista navdušila. Tu je treba dodati, da je tudi preostanek ekipe razočaral. 

Zidane je igralcem vselej pokazal spoštovanje, ker je bil tudi sam izjemen nogometaš in ima takšen karakter. Toda slačilnica je pokazala odpor do Bettonija. Začetna enajsterica naj bi bila njegova ideja. Pomočnik trenerja vseskozi Zidana prepričuje, da naj preizkusi novo postavo, kar pa zvezdnikom ekipe ni všeč. 

Bettoni in Zidane se poznata že od rane mladosti – skupaj sta igrala za Cannes in vse od takrat se njuni življenjski poti prepletata. Ko je Zidane pričel samostojno trenersko pot je za pomočnika izbral prav njega in tako je še danes.