Ter Stegen z novo pogodbo in visoko odkupno klavzulo

La liga 11. Nov 202015:08 > 15:16
REUTERS/Albert Gea

Marc-Andre ter Stegen, reprezentant Nemčije bo na golu Barcelone stal najmanj do leta 2025. Če ga bo kdo želel odkupiti pred iztekom pogodbe pa bo moral zanj plačati 500 milijonov evrov kolikor znaša njegova odkupna klavzula.

Sportklub Slovenija

“Na Camp Nou želim igrati še vrsto leto in osvajati naslove. Zame ni večje motivacije. Upam, da bomo z navijači kmalu skupaj in da bomo praznovali nove zmage. Barcelona je postala moj dom in dom moje družine. Tako na igrišču kot zunaj njega sem zelo zadovoljen. Zelo enostavno smo se dogovorili,” je povedal Ter Stegen.

Nemec je z Barcelono doslej osvojil štiri naslove španskega prvaka, štiri pokalne lovorike in ligo prvakov leta 2015. Sodelovanje s ter Stegnom pa so Katalonci podaljšali v času, ko je klub v hudi finančni krizi 

“Želim nadaljevati čudovito zgodbo, ki se je začela leta 2014. Zame ni vse samo to, da igram za največji klub na svetu. To je več kot to. Klub in navijači so me na začetku sprejeli kot da sem že eden od njih. To je občutek, ki ga ne bom nikoli pozabil,” je dejal Ter Stegen.