Pique bo počival več mesecev

La liga 22. Nov 202015:49 > 15:54
REUTERS/Sergio Perez

Gerard Pique bo zaradi poškodbe desnega kolena, ki jo je staknil na obračunu z madridskim Atleticom, več mesecev odsoten iz igrišča. Iz Barcelone so sporočili, da so nastradali ligamenti, kar pomeni, da Ronald Koeman nanj ne bo mogel računati dalj časa.

Sportklub Slovenija

Povezano

Gerard Pique se je poškodoval v obračunu z Angelom Correo, ki je padel na koleno branilca Barcelone. Pique je igrišče zapustil šele ob pomoči fizioterapevta in se takoj napotil proti slačilnici. Iz katalonskega kluba so kasneje sporočili, da si je poškodoval ligamente v desnem kolenu. Čeprav niso sporočili, koliko časa bo odsoten, je jasno, da se ne bo vrnil tako hitro, saj so podobne poškodbe zahtevale več mesecev okrevanja.

Ronald Koeman je ob porazu proti Atleticu za najmanj dva meseca ostal tudi brez Sergija Roberta, ki si je natrgal mišico.

Dve poškodbi sta težak udarec za Barcelono, ki je katastrofalno začela novo sezono v La ligi. Katalonci imajo po osmih odigranih tekmah na svojem računu skromnih 11 točk, kar zadošča za 11. mesto na lestvici.