Neymar: Osvojiti želim prav vse

La liga 15. Jan 201413:58 > 14:45

Ljubljana – Neymar se je hitro navadil na življenje v Barceloni. V majici katalonskega velikana še ni pokazal vsega, kar zna, na zelenici pa si želi pisati zgodovino.

Nemalo nogometašev v podobnem položaju kot Neymar, ki je na staro celino prišel z velikimi pričakovanji, se hitro zgubijo v hitrejšem, močnejšem in morda tudi tehnično boljšem evropskem nogometu. Spisku mladih Brazilcev, ki so se po prihodu v Evropo še hitreje vrnili nazaj domov, ni videti konca. Mladi brazilski zvezdnik ni šel po njihovi poti. Tudi po zaslugi brazilskih soigralcev (vseskozi poudarja veliko pomoč Danija Alvesa) se je hitro privadil na življenje v Barceloni, v zadnjem času je vse boljši tudi na nogometnem igrišču.

  • NE SPREGLEJTE: Barcelona v nedeljo ob 19.00 gostuje pri Levanteju – ekskluzivni prenos na SK 3!

Tudi po zaslugi njegovih zadetkov in podaj Barcelona ostaja aktivna v vseh tekmovanjih, v katerih je začela sezono. Neymar ne bi imel nič proti, če bi že v svoji prvi sezoni v Evropi osvojil vse, kar je na voljo. “Prvenstvo, kraljvei pokal, Ligo prvakov, svetovno prvenstvo. V vseh tekmovanjih igram in v vseh želim slaviti. S klubom in reprezentanco želim pisati zgodovino. Vsi so enako pomembni, tako da želim zmagati v vseh,” je razkril Neymar.

Neymar se ni izognil niti Zlate žoge, ki jo je v ponedeljek domov drugič v karieri odnesel Cristiano Roaldo. “Hvaležen sem Messiju, ker je glasoval zame. To mi je v veliko čast. Ne morem reči, da je nepošteno, da je slavil Ronaldo. Cristiano in Messi sta različna igralca, toda oba delata razliko. Jaz bi glasoval za Lea, toda mislim, da je Zlata žoga pristala v pravih rokah,” je izbor najboljšega nogometaša na svetu pokomentiral Neymar.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images