Rummenigge: Riberyja nikoli ne bi zamenjal za Ronalda

La liga 16. Jan 201412:42 > 15:01

Ljubljana – Čeprav je Cristiano Ronaldo v ponedeljek povsem zasluženo osvojil drugo Zlato žogo v karieri, očitno jeza v taboru Bayerna ne pojenja. Karl-Heinz Rummenigge pravi, da za nič na svetu ne bi zamenjal Portugalca s Franckom Riberyjem.

Že vse od objave, da so v igri za Zlato žogo ostali Cristiano Ronaldo, Lionel Messi in Franck Ribery, je bilo jasno, da Francoz nima večjih možnosti v primerjavi s prvima zvezdnikoma svetovnega nogometa v zadnjih letih. Ribery je z Bayernom osvojil vse, kar je bilo na voljo, toda po drugi strani sta tako Ronaldo kot Messi imela veliko boljšo individualno statistiko. Bavarci so vse do konca upali, da bodo številne osvojene lovorike na koncu pretehtale na stran Francoza, a na koncu ostali praznih rok. Ribery je po pričakovanjih osvojil “šele” tretje mesto, Messi drugega, Zlato žogo pa je domov odnesel Ronaldo.

Ko si videl ekspedicijo iz Madrida, nisi moral biti prav posebej pameten, da si videl, kaj se bo zgodilo,” je za Bild dejal razburjeni predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge in dodal: “Toda Bayern Francka ne bi zamenjal za Ronalda.

Očitno užaljeni Rummenigge se je v pogovoru za priljubljeni bulvarski časnik dotaknil tudi Maria Mandžukića in Arjena Robbena. Hrvat je že nekajkrat nakazal, da ni najbolj zadovoljen s svojim položajem v ekipi, Nizozemec pa je tako ali tako vedno tarča številnih evropskih gigantov. “Mario je izpolnil pričakovanja, obdržali ga bomo v Münchnu. Pripravljeni smo celo podaljšati pogodbo. V kontaktu sem tudi z Arjenom in njegovim očetom. Kmalu se bomo dobili in se pogovorili o pogojih nove pogodbe. Zelo smo zadovoljni z njim in tudi on se počuti odlično. Imam dober občutek,” je dejal prvi človek najuspešnejšega nemškega kluba vseh časov.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images