Tako bo izgledal prenovljeni Camp Nou

La liga 21. Jan 201410:35 > 10:53

Barcelona – Vodilni možje katalonskega velikana so razkrili načrt prenove kultnega Camp Nou. Prenova bo stala 600 milijonov evrov, stadion pa bo po novem prejel 105 tisoč nogometnih navdušencev.

Pri Barceloni so se dolgo odločali med dvema možnostima: ali obnoviti Camp Nou ali zgraditi povsem nov stadion. Na koncu so se odločili za prvo možnost – obnovo obstoječega stadiona, ki bo zelo temeljita in bo stala kar 600 milijonov evrov.

Camp Nou bo tako deležen številnih novosti. Dodali bodo nekaj restavracij, prav vsi sedeži bodo po novem pod streho, kapaciteta stadiona pa bo iz sedanjih slabih 100 tisoč povečana na za evropske razmere rekordnih 105 tisoč.

Ob stadionu bodo obnovili tudi košarkarsko dvorano Palau Blaugrana, ki se prav tako nahaja v celotnem kompleksu Camp Noua in naj bi v prihodnje lahko sprejela do 10 tisoč ljubiteljev športa. Uredili bodo tudi okolico stadiona in še nekoliko povečali parkirišče, na katerem bo prostora za pet tisoč jeklenih konjičkov.

Prenova sicer še ni uradno potrjena, saj morajo člani kluba predlog potrditi na referendumu. V kolikor bo prenova potrjena, bodo z deli začeli v letu 2017, končana pa naj bi bila štiri leta kasneje.

Barcelona bo kljub obsežni prenovi svoje domače tekme igrala na Camp Nou, kar pomeni, da bodo večino del opravili izven sezone.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images