Ancelotti: Tako Casillas kot Lopez sta številka ena

La liga 22. Jan 201412:13 > 13:14

Ljubljana – Carlo Ancelotti ostaja zvest samemu sebi. Diego Lopez še naprej brani v domačem prvenstvu, v kraljevem pokalu in Ligi prvakov pa Iker Casillas. Očitno bo tako tudi v prihodnje.

Iker Casillas je na pokalnem obračunu proti Espanyolu v Barceloni še enkrat več ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Skupno je nepremagan že 592 minut, kar je nova rekordna znamka za španskega reprezentanta v vratih Reala. Prejšnja najboljša znamka je znašala 520 minut, sedaj pa je Sveti Iker še nekoliko izboljšal lasten rekord. Zanimivo, da je Casillas v letošnji sezoni vsaj po statističnih podatkih še naprej veliko uspešnejši od Diega Lopeza, ki pod vodstvom Carla Ancelottija še naprej brani v domačem prvenstvu, Casillas pa na svojo priložnost čaka v kraljevem pokalu in Ligi prvakov.

  • NE SPREGLEJTE: Real bo v 21. krogu La lige gostil Granado – ekskluzivni prenos v soboto ob 16.00 na SK 1.

Na zadnjih 16. tekmah je ubranil kar 92 odstotkov vseh strelov, ki so poleteli proti njegovim vratom. Najmanj dvakrat je zablestel tudi na tekmi z Espanyolom, stadion pa zapušča ob skandiranju njegovega imena. “Vesel sem glede svojega novega rekorda, ter igre svoje ekipe, ki je resnično osredotočena, trdo dela in je zelo dobra v obrambi,” je bil zadovoljen Casillas, ki je že naveličan stalne polemike, ali si zasluži stalno mesto v prvi enajsterici: “Prenehajmo se pogovarjati o meni, ker me to že dolgočasi. Pustite ljudi, da uživajo v igralcih, ki jih trener v vsakem tekmovanju postavi na igrišče. Moja naloga je, da dobro delam in da uživam na igrišču, ko igram.”

Nove odlične predstave izkušenega 32-letnega vratarja ni spregledal niti Ancelotti. “Moram mu čestitati, saj v tem trenutku igra briljantno. Zasluži si rekord, v tem trenutku res veliko pripomore k uspehom ekipe. Cordobi (v 89. minuti srečanja, op. p.) je odlično ubranil strel. Na vsaki tekmi brani odlično. V tem trenutku izmenjaje igrata oba vratarja. Iker je toliko prvi vratar, kolikor je Diego Lopez,” pa je italijanski strokovnjak potrdil, da vlogi vratarjev ostajati nespremenjeni.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images