Modrić predrag za Barcelono

La liga 24. Jan 201414:13 > 15:02

Ljubljana – Zdajšnji športni direktor splitskega Hajduka Goran Vučević je v pogovoru za Marco razkril, da je pred leti Barceloni ponujal Luko Modrića.

Goran Vučević je eden redkih nogometašev s področja bivše Jugoslavije, ki se lahko pohvali z izkušnjami iz Barcelone. Rojeni Spličan se v dresu ponosa Katalonije sicer ni naigral, a vendarle je v Španiji pustil določen pečat. Trenutno vodilna ekipa španskega prvenstva je Vučevića tako nekaj let kasneje angažirala kot skavta na področju nekdanje skupne države.

Zdajšnji športni direktor Hajduka je Barceloni med drugim predlagal tudi Luko Modrića, danes enega najboljših igralcev španskega prvenstva in madridskega Reala. “Takrat sem se pridružil Barcelonini ekipi skavtov, Modrić pa je takrat, kot igralec Dinama, že bil zelo zanimiv. Spremljali smo veliko igralcev, toda on je bil med najpomembnejšimi,” je dejal Vučević in nadaljeval: “Barcelona se je zelo zanimala zanj, saj bi se zaradi svojega stila odlično vklopil v filozofijo te ekipe. Bil je kompleten igralec, ki je žogo rad imel v nogah. Čeprav je bil zelo mlad, se je že takrat lahko videlo, da je poseben igralec. Prav tako je imel veliko osebnost. Bil je zelo osredotočen. Brez težav bi se vklopil v Barcelonin stil igre.

Vučević je tudi odkril, zakaj se pri Barceloni niso odločili za nakup hrvaškega reprezentanta. “V času, ko je Modrić iz Dinama prestopil v Tottenham, se Barcelona ni želela vključiti v posel, saj je menila, da je zelo drag,” je dejal Goran Vučević.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images