Bartomeu: Afero Neymar skovali pri Realu

La liga 28. Jan 201414:27 > 14:55

Ljubljana – V Španiji in tudi drugod po Evropi še naprej odmeva afera o prestopu Neymarja v Barcelono. Novi predsednik Kataloncev Josep Bartomeu prepričan, da so škandal sprožili njihovi večni tekmeci iz Madrida.

Ko bo končan proces na sodišču, bomo poiskali odgovorne. Sumimo točno določene ljudi. Če se informacije izkažejo za točne, bomo proti njim podali obtožbo pa tudi medijem, ki so objavili lažna informacije. Neymar želi, da se zgodba razčisti in zaenkrat konča vse skupaj. On želi igrati nogomet in nič drugega. Ne bomo izgubili Neymarja. Čeprav so mu ponudili večjo plačo in boljšo pogodbo, je on izbral Barcelono,” je dejal jezni predsednik Barcelone Josep Bartomeu.

Naslednika Sandra Rosella, ki ga je iz predsedniškega stolčka odnesla ravno afera Neymar, je prepričan, da se je zgodba začela pisati v Madridu, kjer ne prenesejo vseh uspehov ekipe iz Katalonije. “Ne moremo se delati, da ne vidimo Realove nestrpnosti do Barcelone. Zdi se mi, da nikakor ne morejo prenesti, da za naš klub nastopajo takšne zvezde, kot sta Messi in Neymar. Barcelona v zadnjih letih prevladuje. Ne morejo nas ustaviti, toda tisto kar Madričani ne morejo narediti na zelenici, poskušajo narediti za mizo,” je bil več kot jasen Bartomeu.

Mnenje Bartomeua delijo tudi nekateri španski mediji, ki so prav tako prepričani, da je nejasnosti okoli prestopa Neymarja španskim pravosodnim organom predstavil kar predsednik Reala Florentino Perez. Tvorec prve in druge ere galaktikov je bil začuden, zakaj sta Neymar in Santos sprejela 56 milijonov evrov visoke ponudbe Barcelone, ne pa Realove v višini 80 milijonov.

Po najbolj črnem scenariju, po katerem bi Barceloni dokazali nejasnosti okoli prestopa Neymarja, bi ponos Katalonije čakala huda kazen.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images