Zgodovinski dan za Real in Casillasa

La liga 29. Jan 201411:55 > 12:33

Ljubljana – Iker Casillas brani le v Ligi prvakov in kraljevem pokalu, toda ponujeno priložnost izkorišča na najboljši mogoči način. Na obračunu proti Espanyolu je postavil nov klubski rekord, saj je nepremagan že 682 minut.

Kljub temu, da v tej sezoni brani le v kraljevem pokalu in Ligi prvakov, je Iker Casillas podrl Realov klubski rekord v nepremaganosti. Letos je na 12 tekmah prejel le tri zadetke, nazadnje pa je žogo iz svoje mreže pobral 27. novembra (premagal ga je Umut Bulut iz Galatasarayja) oziroma pred 682 minutami.

Casillas je na povratni tekmi kraljevega pokala proti Espanyolu, ki jo je odločil mladi ljubljenec madridskega občinstva Jese Rodriguez, rekord Paca Buya iz sezone 1994/95 zrušil v 68. minuti srečanja. Buyo je bil pred dvemi desetletji nepremagan 657 minut, Casillas pa je še nekoliko izboljšal njegovo številko.

Vesel sem, kajti če smo postavili nov rekord, to pomeni da dobro opravljamo svoje delo. Napredovali smo brez prejetega zadetka in ekipa je odigrala odlično v obrambi. Našim nasprotnikom nismo pustili do priložnosti in ekipa si zasluži vse pohvale za opravljeno delo v obrambi. Kraljevi pokal je zelo pomembno tekmovanje zame, saj mi trener ponudi priložnost za igranje. Sedaj moramo razmišljati o ligi in moramo pritisniti na vodilni moštvi,” Casillas po srečanju rekordu ni želel posvečati preveč pozornosti.

V nedeljo v Baskijo: ob 21.00 na SK 1
Real je v letu 2014 dobil vseh osem tekem in zabil 17 golov, prejel pa ni niti enega. Že v nedeljo galaktike čaka nova zahtevna preizkušnja, ko odhajajo na gostovanje v Baskijo. Obračun Reala proti Atheltic Bilbau si od 21.00 naprej oglejte ekskluzivno na SK 1.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images