Ronaldo se bo vrnil šele za derbi proti Atleticu

La liga 5. Feb 201414:16 > 14:34

Ljubljana – Disciplinska komisija španske nogometne zveze do Cristiana Ronalda ni pokazala milosti. Portugalec bo zaradi rdečega kartona v Bilbau počival tri prvenstvene tekme. Zaigral bo lahko šele na mestnem derbiju proti Atleticu 3. marca.

Po krajšem besednem in tudi fizičnem obračunu med Cristianom Ronaldom in Anderjem Iturraspejem glavni sodnik nedeljskega derbija na San Mamesu Miguel Ayza Gamez ni imel usmiljenja do prvega zvezdnika belega baleta. Portugalcu je pokazal neposredni rdeči karton in ga predčasno poslal pod prho.

Brez usmiljenja do najboljšega nogometaša v letu 2013 je bila tudi disciplinska komisija španske nogometne zveze. Ronaldu je naložila kar tri tekme prepovedi nastopanja. Eno tekmo kazni je prejel zaradi udarca Iturraspeja in dve zaradi geste, ko se je ob odhodu iz igrišča klofutal po licu, na obrazu pa imel posmehljiv izraz. Disciplinska komisija je sklepela, da je bila gesta Ronalda namenjena sodnikom.

Real bo Ronalda tako pogrešal na prihajajoči domači tekmi proti Villarrealu (9. februarja), manjkal bo tudi na madridskem mini mestnem derbiju proti Getafeju (16. februarja), kakor tudi na domači tekmi proti Elcheju (23. februar). Portugalec se bo na igrišče v domačem prvenstvu vrnil šele 3. marca, ko beli balet čaka izjemno pomembni mestni derbi proti Atleticu. Ronaldo bo lahko nastopil vsaj na obeh polfinalnih tekmah španskega pokala, ko se bodo ravno tako srečali z Los Rojiblancosi. Real je na odločitev komisije že napovedal pritožbo.

Sodnik spreminjal svojo zgodbo
Navijače Reala je zmotil tudi podatek, da je disciplinska komisija Gamezu dovolila, da je v kar dveh primerih spremenil zapisnik iz tekme. Sprva je sodnik zapisal, da je Ronaldo prejel rdeči karton zaradi udarca Gurpeguija in da je bil udarec storjen v času, ko je bila žoga izven igre. V novem zapisniku piše, da je Ronaldo dobil rdeči karton zaradi tega, ker je udaril Ituraspeja, ko ga je slednji napadel, popravil pa je tudi napako, ko je zapisal, da je Ronaldo udaril igralca ko je bila žoga izven igre.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images