Tudi Barcelona želi Rakitića

La liga 5. Feb 201414:45 > 06. Feb 2014 10:46

Ljubljana – Odlične igre Ivana Rakitića v dresu nasprotnika Maribora v 1/16 finala Evropske lige niso ostale neopažene. Hrvaškega reprezentanta naj bi se v svojih vrstah želela videti tudi Barcelona.

Novico so prvi objavili novinarji pri lokalnem časopisu Viva Sevilla, že kmalu pa so ga povzeli tudi Mundo Deportivo, Gazzetta dello Sport in ostali svetovni mediji. Barcelona naj bi že naredila prvi korak in vzpostavila povezavo s taborom Ivana Rakitića, ki je v letošnji sezoni z naskokom prvi igralec Seville.

Za hrvaškim vezistom je najboljša sezona v karieri, v Španiji navdušuje iz kroga v krog, tako da niti ni presenetljivo, da se za njegove usluge zanimajo tudi največji evropski velikani. Rakitić se z vodilnimi moži kluba iz Andaluzije že dalj časa pogaja o podaljšanju pogodbe, a vse bolj se zdi realna možnost, da bo poleti zapustil Sanchez Pizjuan.

Barcelona naj bi bila za celoten prestop Rakitića pripravljena odšteti 40 milijonov evrov, kamor je vključena tako odškodnina kot plača Rakitića v štiriletnem obdobju. Odkupna klavzula za Rakitića je 25 milijonov evrov, pri Sevillii pa seveda upajo, da bodo z Rakitićem kar čim hitreje uspeli podpisati novo pogodbo. Bržkone gre pri tem za spreten taktični manever andaluzijskega kluba, ki bi si tako močno izboljšal delnice ob morebitnem odhodu Rakitića.

Pri Sevilli se bojda nadejajo, da bo cena Rakitića še narasla po svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer pričakujejo, da bo eden od glavnih protagonistov hrvaške izbrane vrste.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images