Protiudarec Reala? Sodnik, ki je izključil Ronalda, suspendiran

La liga 7. Feb 201412:27 > 12:28

Ljubljana – Miguel Angel Ayza Gamez, ki je še kako pomembno vplival na razplet obračuna med Realom in Athleticom, je bil s strani sodniške organizacije španske lige zaradi slabo opravljenega dela suspendiran za mesec dni.

Tekma med Athleticom in Realom (1:1) v 22. krogu španskega prvenstva na novem San Mamesu bo še nekaj časa burila duhove. Srečanje je v zaključku dodobra začinil glavni sodnik Miguel Angel Ayza Gamez, ki je izključil Cristiana Ronalda. Madričani seveda niso bili zadovoljni z njegovo odločitvijo, razburil jih je tudi ob koncu srečanja, ko je kljub prostemu strelu v korist belega baleta, odpiskal konec tekme.

  • NE SPREGLEJTE: Real v soboto gosti Villarreal. Ekskluzivni prenos od 20.00 naprej na SK 3!

Portugalec je zaradi udarca Carlosa Gurpegija in nato še geste namenjene sodnikom dobil kar tri tekme prepovedi nastopanja. Le dan kasneje se je pred disciplinsko komisijo znašel tudi Gamez. Sodniška organizacija pri španski nogometni zvezi je njegovo predstavo na San Mamesu ocenila za zelo slabo in ga suspendirala za mesec dni. Za nameček amez vse do konca sezone ne bo več sodil Realu.

Pravična kazen ali zgolj protiudarec Reala?

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images