Pazite se, ko se igrate z Messijevim ponosom

La liga 10. Feb 201411:09 > 12:02

Ljubljana – Španiji znova vlada Barcelona, ki je na krilih Lionela Messija s 4:1 odpravila Sevillo in se vrnila na prvo mesto lestvice. Nov poraz Atletica, Real brez Cristiana Ronalda gladko prek Villarreala.

Ko igra Lionel Messi, igra Barcelona. Takšno oceno lahko podamo po gostovanju aktualnih španskih prvakov pri Sevillii, tekmecu Maribora v 1/16 finala Evropske lige. Andaluzijci so sicer povedli, nato pa so bili na igrišču le še nogometaši Barcelone. Izenačil je Alexis Sanchez, nato je z dvema zadetkoma zablestel argentinski mojster, visoko zmago pa v zaključku potrdil Cesc Fabregas.

Gerardo Martino je bil kakopak še najbolj zadovoljen s predstavo Messija, ki je na najlepši možni način odgovoril na nekatere kritike, da je izgubil strast do nogometa. “Nikoli ne bi tvegal in govoril slabo o Messiju. Ljudje, ki slabo govorijo o Messiju, se nezavestno igrajo z njegovim ponosom, a ko oskrunite ponos najboljšega nogometaša na svetu, potem tekmeci plavajo za to,” je dejal El Tata.

On je vedno odločen, tudi takrat, ko mora zgolj odvrniti pozornost od obrambe. Postane predmet nasprotnikove obrambe, da naredi prostor za ostale igralce, tako da je njegov učinek na tekmo vedno pozitiven,” dodaja argentinski strokovnjak na klopi Barcelone.

Barcelona se je z zmago vrnila na prvo mesto, kjer ima sicer enako število točk kot madridska tekmeca. Atletico si je po pokalnem porazu proti Realu tokrat privoščil nov poraz proti Almerii, medtem ko so galaktiki tudi brez kaznovanega prvega zvezdnika Cristiana Ronalda s 4:2 odpihnil Villarreal.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images