Bartomeu si Cruyffa želi vrniti na Camp Nou

La liga 11. Feb 201412:48 > 14:17

Ljubljana – Le redkokateri nogometaši ali trener ima v Kataloniji status enak Johanu Cruyffu. Kljub temu je bil legendarni Nizozemec v zadnjem času le bežni spremljevalec dogajanja na Camp Nou. Novi predsednik Jordi Bartomeu se trudi to spremeniti.

Tvorec največjih uspehov sanjske ekipe Barcelone v 90-letih prejšnjega tisočletja Johan Cruyff ni bil v načrtu Sandra Rosella. Potem ko je slednjega odnesla afera Neymar, je na njegovo mesto prišel Jordi Bartomeu, ki si Nizozemca želi kar čim hitreje vrniti v ustroj kluba.

Cruyff še vedno živi v prestolnici Katalonije, med letoma 2003 in 2010 je bil svetovalec takratnega predsdnika Joana Laporte in med tem časom postal tudi častni predsednik kluba. Bartomeu je že ob prihodu na najpomembnejše mesto v hierarhiji kluba napovedal povratek Cruyffa in hitro prešel od besed k dejanjem.

Smo v kontaktu z ljudmi blizu Cruyffa. Še naprej se bomo pogovarjali. Za nas in za klub je zelo pomembna oseba. Počasi se bodo vse stvari vrnile na svoje mesto,” je bil na ponedeljkovi tiskovni konferenci dobro razpoložen Bartomeu.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images