Enrique po koncu sezone menja Martina?

La liga 27. Feb 201412:31 > 12:41

Ljubljana – Na Camp Nou bojda niso najbolj zadovoljni z delom Gerarda Martina in že iščejo njegovo zamenjavo. Med petimi kandidati katalonski Sport največ možnosti pripisuje Lusiu Enriqueju.

Pri Barceloni iščejo “novega Pepa Guardiolo“. “Martino bo moral po koncu sezone spakirati kovčke,” so prepričani pri katalonskem Sportu. Novinarji omenjenega časnika s tem na laž postavljajo vodilne pri Barceloni, ki trdijo, da so zelo zadovoljni z delom Gerarda Martina. Med kandidati za njegovega naslednika naj bi bilo pet imen. Prvi favorit je Luis Enrique, nekoč odlični vezist Barcelone, trenutno pa strateg Celte iz Viga.

Ob njem so favoriti še Andre Villas-Boas, Ernesto Valverde, Diego Simeone in Jürugen Klopp,” dodajajo v Sportu. Kljub temu najvišje kotirajo delnice Enriqueja, ki je kar osem let nosil dres Barcelone, med letoma 2008 in 2011 pa vodil Barcelonino drugo ekipo. Podobno je pot pri ponosu Katalonije začel tudi Guardiola.

Strokovnjaki so bili navdušeni nad likom in delom mladega trenerja, ki mu pri Romi sicer ni uspelo, a je zato veliko uspešnejši na klopi Celte. Enrique bo ekipo s skromnim kadrom obdržal med špansko elito, nato pa bi se utegnil preseliti na Camp Nou. Priložnost, ki jo je verjetno sanjal že nekaj časa.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images