Simeone: Še vedno smo v igri za naslov

La liga 3. Mar 201411:05 > 11:29

Ljubljana – Diego Simeone se po neodločenem izidu na madridskem mestnem derbiju ne predaja v igri za naslov španskega prvenstva. Carlo Ancelotti o grobi igri Los Rojiblancosov.

Madridski Atletico je le deset minut ločilo od druge zaporedne prvenstvene zmage proti Realu. A načrte jim je preprečil Cristiano Ronaldo, ki je poskrbel za delitev točk. Atletico sedaj zaseda tretje mesto s tremi točkami zaostanka za Realom, vmes je še Barcelona. Trener Atletica Diego Simeone se kljub temu ne predaja v bitki za naslov.

Malce smo bili potisnjeni v obrambo, vendar smo se dobro znašli v tej vlogi. Kasneje smo začeli s podajami med njihovo obrambo, kar nam je prineslo veliko priložnosti. V drugem polčasu smo bili dobri, vendar nam je zmanjkalo koncentracije, da izkoristimo priložnosti. Pomemben je končni rezultat. Ponosen sem na svoje igralce, odigrali so sijajno tekmo,” je po derbiju dejal Simeone in dodal: “Hitro smo prejeli zadetek, vendar smo se odzvali zelo dobro. Pritiskali smo jih in si ustvarili priložnosti. Nismo uspeli zabiti za 3:1 in tako rešiti tekmo. Ekipa je vložila velik napor in ponosen sem na svoje igralce. Pokazali smo, da smo še vedno ‘živi’, da smo še vedno v igri, čeprav nekatere to moti. Tri točke zaostanka za vodilnim moštvom 12 tekem pred koncem je odlično.

Ancelotti: Atletico je igral zelo dobro
Tekma je bila zelo težka. Moja ekipa je poskušala igrati, vendar je bilo to zelo težko, saj je Atletico prikazal zelo grobo predstavo. Bil sem zadovoljen z načinom, s katerim smo zaključili tekmo – takrat smo začeli igrati in si ustvarjati veliko priložnosti. Atletico je poskusil igrati grob nogomet, mi pa nismo sposobni igrati na takšen način,” je po tekmi dejal strateg Reala Carlo Ancelotti in še pripomnil: “Čisto normalno je, da nekdo pomisli, da bi lahko naredil napako pri moji postavitv, toda jaz se temu največ posvečam, zato glede tega tudi nisem zaskrbljen. To je bila zelo težka tekma, in v drugem polčasu, so moji igralci odreagirali dobro. Na splošno smo lahko zadovoljni z izidom, saj je Atletico zelo dobra ekipa, toda mi smo še vedno vodilna ekipa v prvenstvu. Zdaj imamo sedem tekem na Bernabeu, in pet v gosteh, in temu primerno se moramo tudi obnašati.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images