Bale: El Clasico? Še prezgodaj!

La liga 10. Mar 201414:54 > 14:55

Ljubljana – Barcelona je po že četrtem letošnjem porazu (nazadnje so štiri poraze v sezoni zbrali pred prihodom Pepa Guardiole) zaostanek za vodilnim Realom povečala na štiri točke. Katalonci se lahko rešijo na El Clasicu.

Že bežen pogled na tekme, ki španske prvoligaše čakajo do konca prvenstva, da vedeti, da od vodilne trojke najtežji razpored čaka ravno Barcelono. Ob El Clasicu Katalonce v zadnjem krogu čaka še obračun z Alteticom. Glede na trenutno formo, je nesporni favorit Real, medtem ko se bosta Barceona in Atletico udarila za drugo mesto. A v nogometu se stvari lahko spremenijo čez noč.

Tega se dobro zaveda tudi Gareth Bale, vse pomembnejši člen ekipe Carla Ancelottija. “Bilo je pomembno, da zmagamo, ker je Barcelona izgubila proti Valladolidu,” je po zadnji prvenstveni zmagi proti Levanteju s 3:0 dejal Valižan in nadaljeval: “To nam je dalo motivacije. Smo v dobrem položaju, vendar moramo nadaljevati v tej luči. Do konca nas čaka še veliko težkih tekem.

V primeru zmage na prihajajočem El Clasicu, ki si ga boste 23. marca lahko ekskluzivno ogledali na Sport Klubu, bi Real naredil velik korak k končni zmagi. “Ne smemo razmišljati o El Clasicu. Moramo iti od tekme do tekem. Tako smo delali do sedaj in tako moramo delati v prihodnje,” Bale še ne želi razmišljati o eni najzanimivejših tekem v letošnji sezoni.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images