Pique špiknil Real: Na TV gledam komedijo

La liga 26. Sep 201311:13 > 11:19

Barcelona – Na sumljivo enajstmetrovko, ki je Realu prinesla tesno zmago proti Elcheju, se je prek Twitterja odzval tudi branilec Barcelone Gerard Pique. Alvaro Arbeloa mu je hitro vrnil z enako mero.

Sodnik Muniz Fernandez je trenutno zagotovo ena najbolj spornih osebnosti v Španiji. Medtem ko so navijači Reala prepričani, da se je odločil povsem pravilno, ko je po spornem prekršku nad Pepejem pokazal na enajstmetrovko, je povsem drugače s privrženci Barcelone in preostalih klubov. Ni jih malo, ki so celo prepričani, da je Fernandez za svojo predstavo dobil mastno podkupnino.

Gerard Pique o tem ni govoril, je pa dal jasno vedeti, kaj si misli o njegovi odločitvi. “Gledam komedijo na Canal + Liga. To vedno prija ob tej uri,” je na Twitterju zapisal branilec Barcelone, reprezentančni soigralec in član Reala Alvaro Arbeloa mu je hitro vrnil milo za drago: “Zelo smo zadovoljni s tremi točkami. Zelo me veseli, da so nekateri gledališče zamenjali s kinom, to je dobro.

Da je bila enajstmetrovka, ki jo je v zadetek pretvoril zanesljivi Cristiano Ronaldo, iz trte zvita, so potrdili tudi številni strokovnjaki. Carlo Ancelotti in Pepe pa kljub temu trdita, da je bila čista kot solza. “Težko je govoriti o odločitvah sodnikov. Položaj s klopi ni najboljši. Ko sem vprašal Pepeja, mi je dejal, da je bila čista enajstmetrovka,” je dejal italijanski strateg, robustni branilec je pripomnil: “Držal me je, blokiral. Hotel sem do žoge, vendar je nisem dobil. Bil je s hrbtom obrnjen proti žogi in je ni gledal.”

Domači po zadnjem sodnikovem žvižgu niso skrivali jeze. Nekateri so celo želeli obračunati s Fernandezom, ki je po ostrih protestih pokazal rdeči karton domačemu strategu Franu Ecribi: “Če sem ga dobil zaradi protestiranja, sem protestiral. To je logično, ko se zgodi kaj takšnega.

Fernandez je sicer blestel tudi na obračunu Barcelone in Sevillii na Camp Nouu, ko je gostom razveljavil zadetek, domačim pa dopustil, da so prišli do zmage že po koncu njegovega podaljška.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images