Ramos: Zmaga v San Sebastianu ali slovo od naslova

La liga 3. Apr 201414:07 > 14:08

Ljubljana – Po dveh zaporednih porazih si Real v zaključku španskega prvenstva ne sme več privoščiti spodrsljaja, če še želi razmišljati o naslov. Galaktiki v soboto na gostovanje v San Sebastian k Sociedadu.

Glavni trije protagonisti španskega prvenstva, ob Realu še Atletico Madrid in Barcelona, bodo svoje delo v 32. krogu španske La lige opravili že v soboto. Atletico ob 16.00 gosti Villarreal, ki letos igra zelo solidno, Barcelona dve uri kasneje gosti Real Betis, Real pa ob 20.00 gostuje pri Real Sociedadu.

Na prvo žogo najlažje delo čaka Barcelono, medtem ko bo imel vsaj na papirju Real najtežje. Ekipa iz San Sebastiana bo naslednje leto skoraj zagotovo nastopala v Evropski ligi, v primeru ugodnega razpleta se jim obeta celo Liga prvakov. “Bili smo prvi, toda porazi so doprinesli k temu, da smo padli na tretje mesto z dvem točkama zaostanka za Katalonci in še točko več za vodilnim Atleticom. V kolikor bomo izgubili proti Soicedadu, se bodo naše sanje o naslovu končale,” se Sergio Ramos zaveda, da galaktiki niso v najboljšem položaju.

Ne more tega dejati s popolnim prepričanjem, toda kot na dlani je, da Barcelona in Atletico igrata odlično. Ne smemo si dovoliti še enega spodrsljaja,” je dodal španski reprezentant.

Vse tri tekme najboljših španskih klubov si boste seveda ekskluzivno lahko ogledali na SK 3.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images