Perez potrdil: Casillas ostaja pri Realu

La liga 28. Maj 201417:07 > 17:09

Ljubljana – Predsednik madridksega Reala Florentino Perez je španskim medijem potrdil, da kapetan Iker Casillas ostaja v klubu tudi v prihodnosti, čeprav je večino pravkar končane sezone v španskem prvenstvu presedel na klopi.

Italijanski strokovnjak Carlo Ancelotti se je večino sezone držal politike, ki jo je uvedel njegov predhodnik Jose Mourinho, da Ikerja Casillasa koristi samo za tekme Lige prvakov in kraljevega pokala, medtem ko je v prvenstvu prednost v večini primerov dobival Diego Lopez.

Ko so v Madridu potegnili črto pod končano sezono, se je to očitno izkazalo za zadetek v polno, saj so galaktiki slavili tako v pokalu kot najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, v prvenstvu pa ostali praznih rok.

Casillas med sezono ni skrival razočaranja, da v prvenstvu ne dobiva več priložnosti, a prav vsakič zagotovil, da ne razmišlja o odhodu, čeprav mu ponudb ne manjka. Eden najboljših vratarjev vseh časov je želja številnih evropskih gigantov, ki pa se bodo morali očitno obrisati pod nosom.

“O tem se pogovarjam že celotno sezono. V kolikor se ne bo zgodilo kaj nepredvidenega, bo Iker v Madridu ostal do konca pogodbe (2017). V življenju za prav nič ne morete reči, da je 100 odstotno, vendar za zdaj ni niti enega indica, da bi si kdorkoli od vpletenih želel ločitev,” je dejal Perez in se dotaknil še morebitnega odhoda Diega Lopeza in Alvara Arbeloe v Napoli.

“Mislim, da bodo vsi ostali. Poletje se je komaj začelo, do konca prestopnega roka je še tri mesece. Nihče me za zdaj ni obvestil o resnih pogovorih, tako da vam o tem vprašanju ne more povedati nič konkretnega,” je dejal predsednik Reala in verjetno najzaslužnejši za Realovo La Decimo.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images